Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye

Özgür ALTUNCU-İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, () BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu Hacıbektaş'ta yaptığı "Dersim modern bir Kerbela'ydı" açıklamasına tepki gösteren ve kendisini özür dilemeye çağıran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye...

09 Kasım 2014 Pazar 15:27
Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye






Özgür ALTUNCU-İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, () BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu Hacıbektaş'ta yaptığı "Dersim modern bir Kerbela'ydı" açıklamasına tepki gösteren ve kendisini özür dilemeye çağıran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye cevap verdi. Davutoğlu, "Tek parti döneminin zulümlerini sahiplenmek sizin için zillettir. Gerekiyorsa CHP sahip çıksın, siz sahip çıkmayın. Yoksa en çok rahmetli Türkeş'e ızdırap verirsiniz" dedi.

BAHÇELİ'YE YANIT
İstanbul'da Aksaray-Yenikapı Metro İstasyonunun açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dersim için özür dilediğini hatırlatarak, "Sayın Bahçeli benim özür dilememi istemiş. Cumhurbaşkanımız Dersim'den özür dilediği için, ben de onu Hacı Bektaş'ta dediğim için yanlış yaptığımı söylüyor. Buradan Sayın Bahçeli'ye ve arkadaşlarına söylüyorum. Tek parti döneminin zulümlerini sahiplenmek sizin için zillettir. Tek parti dönemine sahip çıkmak gerekiyorsa CHP çıksın, siz sahip çıkmayın. 1937'te Dersim katliamını yapanlar, 1944'te başta Alparslan Türkeş olmak üzere, bugün MHP'nin ideolojik arka planını oluşturan insanları tabutluklara soktular" dedi.

TABUTLUKLAR HATIRLATMASI
MHP'nin ideolojik öncülerini tabutluklara sokanlardan birinin Kazım Alöç olduğunu söyleyen Davutoğlu," Kazım Alöç Sayın Bahçeli. Git ve oku Kazım Alöç'ün okuduğu iddianameyi. Diyor ki, 'bunların, Türkeş'in de diğerlerinin de vatana ihanetleri sabittir. Bu vatan hainlerini herhalde Pera Palas'ta ağırlayacak değildik, tabi ki zulüm yapılacaktır. Onların hak ettiği zulümdür'. Ey Bahçeli ister zulüm Dersim'de yapılsın isterse senin ideolojik öncülerine, hepsine sahip çıkarız" diye konuştu.

O SADECE KENDİ MAHALLESİNDE KONUŞUR
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da eleştirilerde bulunan Davutoğlu, "Benden Kılıçdaroğlu'na bir mesaj var buradan. Bir gün gel de, İstanbul'un Üsküdar'ı ile Yenikapı'sı arasında Marmaray'ını kullan sonra teşekkürü ifa et. Ama binmez, o sadece kendi mahallesinde konuşur. Başka mahallelere gidemez" dedi.
(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.