Gaziantep'te sağlıkçılar iş bıraktı

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, sağlıkçılar Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde 3 gün iş bırakma eylemi başlattı. Tabipler Odası ve sağlık çalışanlarının bağlı olduğu sendikalar 3 günlük grev...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 15:21
Gaziantep'te sağlıkçılar iş bıraktı






Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, sağlıkçılar Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde 3 gün iş bırakma eylemi başlattı.
Tabipler Odası ve sağlık çalışanlarının bağlı olduğu sendikalar 3 günlük grev başlattıklarını basın açıklaması ile duyurdu. Kırkayak Parkı'nda toplanan ve halay çeken sağlık çalışanları adına konuşan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, Sağlık Bakanlığı'nın 5 aydır nöbet adı altında sağlık çalışanlarını cumartesi günleri çalıştırdığını söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının 5 aydır sürdürdükleri direnişi kırmak için 16 Nisan'da yeni bir yönetmelik yayımlayarak çalışmayı reddedenleri işten atmakla tehdit eden ağır ceza puanları getirdiğini belirten Ağca, "Sağlık örgütlerinin, Sağlık Bakanlığı ile bu konuda yaptığı görüşmeler sonuçsuz kalmış, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türk Tabipler Birliği'ne halkın sağlık hizmeti almasını önemsemediği şeklinde suçlamalarda bulunmuştur. Sağlık örgütleri, sağlık çalışanlarının haklarını savunurken, halkın sağlık hakkını savunmaktan hiçbir zaman geri durmamıştır. Birinci basamak sağlık çalışanları, bugün ve sonraki iki gün, cumartesi fazla çalışma ve işten atma tehditlerine karşı, kendi haklarını korumak için 3 gün hizmet üretemeyecek. Taleplerimiz karşılık bulana dek eylemlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.