Hayalet gemi "TCG Büyükada" IDEF fuarında

Gülseli KENARLI – Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, () TÜRKİYE'nin  ilk milli gemilerinden "TCG Büyükada". Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenen, 12’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’15) kapsamında Büyükçekmece’ye...

07 Mayıs 2015 Perşembe 15:57
Hayalet gemi






Gülseli KENARLI – Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, () TÜRKİYE'nin  ilk milli gemilerinden "TCG Büyükada". Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenen, 12’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’15) kapsamında Büyükçekmece’ye geldi. Büyükçekmece açıklarında demirleyen "hayalet" lakaplı Büyükada, fuarı gezmeye  gelen yerli ve yabancı heyetler incelemelerde bulundu.

TCG  Büyükada, MİLGEM Projesinin ikinci gemisi, Türk mühendisleri tarafından yapılmış ve toplam üretimde yüzde 65 yerlilik payına ulaşılmış milli savaş gemisi. Kamuoyunda bilinen en önemli özelliğinin hayalet gemi olması. Radar kesit alanın küçük olması, ısıl ve ses izinin düşük olmasıyla hayalet özelliğini tamamlayan diğer unsurlar. Sınıfının en yetenekli gemisi. 27 Şubat 2013 tarihinde hizmete giren Büyükada, Aden’den 55 Türk vatandaşını da kurtardı, 9 ülkede 13 şehir gezerek MİLGEM Projesini tanıttı.

100 PERSONEL ÇALIŞIYOR
Gemide 100 personel bulunuyor, seyre çıkarken bir helikopter alıyor, su altı, su üstü ve hava hareketlerine karşı tespit ve teşhis imkanının yanı sıra bunlara karşı koyma gücüne sahip. Bunlarda en model silah ve cihazlardan oluşuyor. Büyükada’nın yanı sıra, TCG Tekirdağ ve TCG Ç-153 gemileri de fuar katılımcıları tarafından gezilebildi.

(FOTOĞRAF)

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.