İzmir'e bir yavru zebra daha

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nın zebra ailesinde son bir ayda ikinci yavru doğdu. 3 olan zebra sayısı böylece 5'e yükseldi. Geçtiğimiz ay parktaki ilk zebra yavrusunun sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesiyle yaşanan...

18 Nisan 2015 Cumartesi 12:00
İzmir'e bir yavru zebra daha






İZMİR Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nın zebra ailesinde son bir ayda ikinci yavru doğdu. 3 olan zebra sayısı böylece 5'e yükseldi.
Geçtiğimiz ay parktaki ilk zebra yavrusunun sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesiyle yaşanan sevinç şimdi ikiye katlandı. Dişi zebralardan biri daha doğum yaptı. Doğumdan hemen birkaç saat sonra annesinin peşinden koşmaya başlayan yavru zebra, park ziyaretçilerine de güzel bir sürpriz yaşattı. 2013 yılında İsrail'den getirilen zebra ailesi, İzmir'de dünyaya gelen yavrularıyla birlikte ilgi odağı oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında hizmete açtığı İzmir Doğal Yaşam Parkı, hayvanların vahşi hayattaki koşullarını aratmayan, içinde özgürce dolaşabildiği barınaklarıyla uluslararası kuruluşlar tarafından da kabul gördü. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği'ne (EAZA) üye olan parkta, birçok ilk yaşandı. Türkiye'de doğan ilk fil olan İzmir ile kardeşi Deniz de burada dünyaya geldi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.