Koruyucu aile yeniden minik Ertan'a kavuştu

Mustafa TURAPOĞLU/ZİLE (Tokat), () - TOKAT'ın Zile İlçesi'nde koruyucu aile olarak 2 yıl baktıkları 4 yaşındaki Ertan Eraslan'ı geri vermek zorunda kalan 45 yaşındaki Yurdakul ve 55 yaşındaki Ali Akbaş çifti, çocuğu evlat edinmek...

02 Nisan 2015 Perşembe 11:20
Koruyucu aile yeniden minik Ertan'a kavuştu






Mustafa TURAPOĞLU/ZİLE (Tokat), () - TOKAT'ın Zile İlçesi'nde koruyucu aile olarak 2 yıl baktıkları 4 yaşındaki Ertan Eraslan'ı geri vermek zorunda kalan 45 yaşındaki Yurdakul ve 55 yaşındaki Ali Akbaş çifti, çocuğu evlat edinmek için dava açtı. Mahkemenin tedbir kararı ve ailesinin rızası ile Akbaş çifti yeniden Ertan'a kavuştu.
Zile İlçesi'nde tuhafiyecilik yapan 30 yıllık evli Yurdakul- Ali Akbaş çifti, uzun süre çocuklarının olmaması nedeniyle evlat edinme ve koruyucu aile olmaya karar verdi. Akbaş çifti 2013 yılında Tokat Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Müdürlük, ailenin başvurusunu 4 ay sonra kabul ederek, Turhal Yetiştirme Yurdu'nda kalan 4 kardeşten en küçüğü olan 2 yaşındaki Ertan Eraslan'ı koruyucu aile kapsamında çifte verdi. Akbaş çifti, çocuğu alarak Zile'deki evlerine getirerek mutlu bir hayat yaşamaya başladı.
ÖZ AİLESİ ÇOCUKLARINI GERİ İSTEDİ
Fakat Ertan Eraslan'ın Niksar İlçesi'ne yaşayan öz ailesi Sebahattin ve Zehra Eraslan çifti, geçen yıl sonunda Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurarak 4 çocuğunu geri istedi. Bunun üzerine, Müdürlük yurtta kalan 3 kardeş ile birlikte Akbaş çiftinin koruyucu aile olduğu Ertan Eraslan'ı yeniden Niksar'da bulunan ailesine verdi. Ancak çiftin çocuklarına yeterli bakımı göstermediği gözlenince Ertan yeniden yurda alındı.
EVLAT EDİNMEK İSTEDİ
Bu duruma üzülen Akbaş çifti, Niksar'daki Eraslan çiftiyle telefonla görüşerek 2 yıl boyunca baktıkları Ertan Eraslan'ı evlat edinme istediklerini belirtti. Eraslan Ailesi'nin kabulü üzerine Akbaş Ailesi Ertan'ı evlat edinmek için Zile Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Açılan davada tedbir kararı istendi. Mahkeme tedbir kararında bunu dikkate alarak çocuğun koruyucu aileyi istediği ve psikolojisinin bozulmaması için dava sonuçlanıncaya kadar Akbaş çiftine verilmesini istedi. Fakat bu sırada Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü, Akbaş çiftinin çocuğun soy ismini değiştirmek istediği gerekçesiyle bu karara uymayarak Niksar'da ailesinin yanında bulunan küçük Ertan'ı tekrar alarak. Adı açıklanmayan üçüncü bir aileye koruyucu aile kapsamında verdi.
ÇOCUĞUN AİLESİ KABUL ETTİ
Davanın ikinci duruşması yaklaşık bir ay önce yapıldı. Eraslan çifti kendilerine açılan evlat edinme davasını kabul etti. Bunun üzerine mahkeme tedbiren çocuğu daha önce koruyucu aile olarak alan ve evlat edinme davası açan Akbaş çiftine teslimine karar verdi. Verilen karar sonrası küçük Ertan tedbiren yeniden Akbaş çiftine verildi. Bir sonraki mahkeme ise 14 Mayıs'a ertelendi. İsmi açıklanmayan diğer koruyucu aile tarafından adliyeye getirilen Ertan, yeniden Akbaş çiftine teslim edildi.
'AYRILMAK İSTEMİYORUZ'
2 yıl baktığı Ertan'a yeniden kavuşarak büyük mutluluk yaşayan Yurdakul Akbaş, "Biz Ertan'ı koruyucu aile olarak almıştık. Sonra ailesi yanına aldı. Ondan sonra biz evlatlık istedik, tedbir kararı çıkarttık. Anne ve babası razı oldu bize. Sonra kurum çocuğu öz ailesinden geri alarak başka bir aileye koruyucu aile olarak verdi. Biz çok yıkıldık ve mahvolduk. Çocuktan ayrılmak istemiyorduk. Ama mahkeme kararı ile tekrar aldık. Çok mutluyuz bir daha ayrılmak istemiyoruz" dedi. Ali Akbaş ise mahkemenin tedbiren Ertan'ı kendilerine verdiğini söyleyerek, "Çocuk da mutlu biz de mutluyuz. Mahkeme devam ediyor, biz de tamamen kalmasını istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.