Gebe ineğin karnından, 2 metrelik urgan ile çivi çıktı

Burhan CEYHAN/AYDIN, () - AYDIN'da yeme güçlüğü çeken iki aylık gebe bir ineğin karnından, iki metrelik urgan ile çivi çıktı. İnek ile karnındaki buzağının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Efeler İlçesi Kızılcaköy Mahallesi'nde...

05 Şubat 2015 Perşembe 15:13
Gebe ineğin karnından, 2 metrelik urgan ile çivi çıktı






Burhan CEYHAN/AYDIN, () - AYDIN'da yeme güçlüğü çeken iki aylık gebe bir ineğin karnından, iki metrelik urgan ile çivi çıktı. İnek ile karnındaki buzağının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Efeler İlçesi Kızılcaköy Mahallesi'nde yaşayan Cevdet Erdem, iki ay önce aldığı dört yaşındaki ineğinin yeme güçlüğü çekmesi üzerine Veteriner Erdem Onur Çelik'i arayarak yardım istedi. İneği kontrol eden veteriner Çelik, hayvanın karnında bir cisim olduğunu tespit etti. Karnında iki metrelik urgan ve çivi olduğu ortaya çıkan inek, üç saatlik bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Buzağının da sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
HAYVAN ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Havyanın sağlığına kavuştuğunu söyleyen Veteriner Çelik, "Hayvan yem yiyemediği gibi büyük bir acı çekiyordu. Sol tarafından ineğin karnını yararak ameliyat ettik. Üç saatlik ameliyat sonrasında ineğin içinden uzunca bir urgan çıkardık. Çok zor bir ameliyat oldu. Eğer bu ameliyatı yapmasaydık inek kısa süre sonra karnında büyüyen buzağı nedeniyle yaşamayacak, ölecekti. Çünkü karnından çıkardığımız urgan ile birlikte kocaman bir de çivi çıktı. Beş yıllık meslek hayatım boyunca şok yaşadığım ikinci ameliyatım oldu. Birincisinde urgan çıkmıştı ama ufaktı ama bu çok büyük, şaşkınlığımı gizleyemedim. İnek şu an çok iyi ve yavrusu da çok sağlıklı durumda" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.