Çocukluk döneminde gelişim devam ettiği için kemik gelişimi takibi ve takviyesi yapılması gereken bir sağlık unsurudur. Kadınlar da aynı durum bir de menopoz başlangıcında ortaya çıkar. Kemik yoğunluğu azalır. Hangi doktora gitseniz bir kemik ölçümü bir kalsiyum ölçümü yaptırmak ister. D vitamini ölçümü ise son günlerde moda olan bir sağlık trendidir. Ancak D vitamini ile ilgili bütün bilinenler tam olarak bilimsel çalışmalarla henüz ispatlanabilmiş değil. Son olarak büyük bir kitle üzerinde D vitamininde olması gereken değerin ne olduğu hususunda bilimsel araştırma yapıldığını öğrendik. Kimi popüler doktorlar normal değerin ne olduğu konusunda farklı rakamlar belirtiyorlar. Bu da kafa karışıklığına yol açıyor.

Vücut bir dengeler bütünüdür, bunu unutmayın
Vücudunuza sağlıklıdır diye aldığınız her fazla ilaç, besin takviyesi bilinmelidir ki sizin işleyiş dengenize tesir edecektir. Vücutta dengeleri bozmadan sıhhatli tercihler yapabilmek lazımdır. Bunun için takviyelerden çok ana besinlere yönelmek esastır. Faydalı saydığımız vitamin ve mineraller acaba bizim vücud dengemizde neleri bozmakta veya işlevsiz hale getirmektedir.

İtidal noktasını kaybetmeden eski bir filozofun dediği gibi; ‘yiyecekleriniz ilacınız olsun’. Çocuklar ve kadınlar için kemik sağlığı için kalsiyum alımı ilaçlarla yapıldığında mide problemlerine neden olmaktadır. Menopozun hemen öncesi ve sonrasında kuşkusuz en çok ihtiyaç duyulan kalsiyum ve kemik sağlığıdır. Ancak vücuda fayda sağlamak için diğer vitamin ve minerallerin de yeterli miktarda alınması gerekmektedir.

Kadınların bilhassa menopozda  kemik ölçümü yaptırma, kalsiyum takviyesi alma işlemleri ne yazık ki belli bir zaman sonra mide sorunlarını beraberinde getirmektedir.Oysa kemik sağlığımızı koruyacak vitamin ve mineralleri gıdalarımızdan bize yeterli kalsiyum ve onu aktif hale getirecek diğer besinleri alabilmeliyiz. Bunun için ilaç sektörünün mideyi bozan takviyelerine ihtiyaç olmamalı.

Her gün yiyeceğiniz bir kase –mümkünse kendi yaptığınız- yoğurdun içine biraz kuru nane-nanenin bol olması faydalı- biraz kırmızı acı pul biber, biraz zeytinyağı koyarak yiyebilirseniz ve bunu her gün düzenli olarak yaptığınızda kemik ölçümlerine veya kemik gelişimini sağlayacak diğer takviyelere ihtiyacınız kalmaz.  Zeytinyağı vücudumuzun maksimum faydayı sağlamasını temin edecektir.

Şu günlerde menopoz sorunlarıyla uğraşan kadınların en çok uyguladıkları ve pratikte kolay olan tarif bu.  Düzenli tüketildiğinde kemik sağlığının korunmasında olumlu sonuçlar verdiği görülmüş.

Ayrıca kemik zayıflığı yaşayan çocuklarımız için de tükettirilmesi gereken bir şifalı besin kaynağı.

Yıllar önce bir filozofun dediği gibi Gıdalarımız ilaçlarımız olsun, ilaçlarımız gıdalarımız olsun

İlaç sektörünün tuzaklarından ve kar hırsından korunmak için yiyeceklerimizi  bilinçli seçelim,

Çocuklarımıza da alıştıralım. Vücut dengemizi besin takviyeleriyle bozmamaya özen gösterelim.
 
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.