Burun estetiği ameliyatından sonra yapmamız gerekenler 

 Burun estetiği ince detayları olan önemli bir cerrahi prosedürdür. Bu sebeple uymamız gereken kurallar;

  1. Erken dönem spor yapılmaması: Ameliyat sonrası 2 hafta spor yapmayınız önemlidir. Pansumanları ıslatmadan yüzünüzü yıkayabilirsiniz. 1 hafta boyunca saçlarınızı yıkamayın, kuaförde saç yıkatır gibi yıkayabilirsiniz.
  2. Burun tamponları ve pansumanın ıslatılmaması: Ameliyatından sonra 1 hafta boyunca aşırı gülmekten ve abartılı mimik hareketlerinden kaçının.
  3. Deniz, havuz, hamam, solaryum ve sauna gibi yerlere gidilmemesi: Ameliyat estetiği ameliyatından 48 saat sonra normal hayata dönüşün ilk sinyalleri olarak hastanın ılık bir duş almasına izin verilmektedir. Bu süreçte burnun darbe alma ve iltihap kapma riski vardır. Hastalarımızda özellikle çok sıcak ortamdan uzak durmalarını istiyoruz. Aşırı sıcak ortam hastalarda aşırı burun kanamasına neden olabilmektedir. Yazın klimalı ortam tercih edilmelidir. Ödem oluşmaması için sauna, solaryum, güneş banyosu ve buhar banyosuna aynı süreyle maruz kalınmamalıdır. Buna karşın 15 günden sonra egzersiz, yüzme ve sürekli spor aktiviteleri yapabilirsiniz
  1. Cilt bakımı: Ameliyattan sonra 3 ay cilt bakımı yaptırılmamalıdır..
  2. Top sporlarından kaçınılması: Futbol, voleybol, basketbol gibi top ile oynanan spor aktivitelerinden kaçınılmalıdır..
  3. Burun estetiği ameliyatından sonra 3 ay burun kemiği üzerine yük bindirmemek: İlk 3 ay burun kemiği üzerine yük bindirmemek için gerekli masajları doktorunuza danışın.Gözlük kullanan hastalarımıza olabildiğince çerçevesi hafif gözlük tercih etmelerini ve gerekmedikçe gözlük kullanmamalarını istiyoruz.
  4. Sürekli travmaya karşı dikkat: Özellikle çocuklarla oyun oynarken dikkatli olunmalıdır. Çok sık bu sebeple operasyon tekrarlanabilmektedir. Ameliyattan sonra erken dönemde burun darbelerden korunmalıdır. Vücut teması gereken sporlar ilk 8 hafta içinde sakıncalıdır.. .
  5. Kan sulandırıcı ilaç ve içeceklerden uzak durulması: Özellikle yeşil çay, vişne yaprağı çayı, aspirin vb. kan sulandırıcılar aşırı kanamaya neden olmaktadır. Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.  

Ameliyatınız da estetik yoksa 1 gün sonra duş alabilirsiniz. Ameliyattan  sonra 48 saat boyunca saatte 20 dakika buz uygulaması yüzdeki ödem ve ağrıya iyi gelecektir. Estetik ameliyat olanlar 10 gün boyunca burun ve yüzlerini ıslatmazlar. Alçı yerinden kalkabilir. İlk 15 gün sırt üstü ve burun yastığa değmeden, baş yüksek yatılmalıdır.

Yine ilk 15 gün ağır kaldırılmamalı ve öne eğilmemelidir. 15 gün boyunca sümkürülmemelidir. Burun içindeki dikişlere, kabuklara doktorunuzun önerisi dışında müdahale edilmemelidir. Temasla enfeksiyon gelişebilir. Burun temizliğinizi yaparken önce size verilen spreyle burun içinizi yıkayın. Ardından kremle doktorunuzun burnunuzda gösterdiği dikiş yerlerini kulak çubuğuyla temizleyin. En son olarak doktorunuzun belirlediği kontrol tarihlerine mutlak uyulmalıdır. Burnun son şeklini alması 1 yıl aldığından doktorunuzun önerilerine uyarak sabırla beklemeniz sizi mutluluğa kavuşturacaktır.

.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.