Bereket Döner'den 'Come To Beşiktaş' açıklaması geldi

Beşiktaş şubesinin açılışını Come To Beşiktaş sloganı duyuran Bereket Döner'e BJK'dan tepki gelince kurum açıklama yaptı.

07 Mayıs 2018 Pazartesi 23:59
Bereket Döner'den 'Come To Beşiktaş' açıklaması geldi






Bereket Döner'den 'Come To Beşiktaş' açıklaması geldi

Türkiye'nin en büyük döner üreticisi Bereket Döner'in Beşiktaş Şubesi açılışı sırasında Sosyal medyada yoğun olarak kullandığı slogan tartışma konusu oldu. Beşiktaş Jimnastik Kulübü avukatları, Come To Beşiktaş sloganının 43.sınıftan yiyecek ve içecek hizmetleri sağlanması bölümünde Türk Patent Enstitüsü'nden kullanım hakkını alan Bereket Döner hakkında hukuki süreç başlatacağını açıklamasının ardından Bereket Döner A.Ş. yetkililerinden açıklama geldi. Bereket Döner A.Ş. Hukuk Müşaviri Avukat Fahri Koç yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

‘Come to Beşiktaş’ kullanımı ile ilgili olarak henüz şirketimiz ile Türk Patent ve Marka Kurumuna gelen resmi bir itiraz  başvurusu bulunmamaktadır. Şirketimizce geçtiğimiz yıl 21.12.2017 tarihinde 43.sınıftan yiyecek ve içecek hizmetleri sağlanması konusunda marka tescil başvurusu yapmış olup 17.04.2018 tarihinde başvurumuzun kabulüne karar verilmiştir.

Söz konusu başvuru Beşiktaş ilçesinde aynı tarihte açılan restorana özel olarak tasarlanmış kampanya için yapılmış olup, marka başvurusu içerisinde spor ve kültür hizmetleri ile sportif faaliyetler konularında herhangi bir hizmet yer almamaktadır.

Bu sebeple tamamen faaliyet amacımıza yönelik olarak yapılan ve restoran açılış süreci ile sınırlı olarak kullanılan marka başvurusunda herhangi bir art niyet bulunduğundan bahsedilemeyecektir.

“Haberlerde yer alan ve daha önce reddedilen başvuru dış giyim ve sportif aletlerin toptan satışı hizmetlerini de içerdiğinden reddedilmiştir. “Marka başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumunca da incelenerek mevzuata uygun olduğu görünmüştür. Herhangi bir davanın açılmış olması halinde ise başvuru dilekçesi hukuki olarak incelenecek cevap dilekçeleri sunulacaktır."

Son Güncelleme: 07.05.2018 21:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.