İkv: Yaşananlar Ab Sürecine Olumsuz Katkı Yapar

İSTANBUL, 10 Ekim () - İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Kobani eylemleri ve sonrasında yaşananların, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecine olumsuz katkı yapacağı uyarısında bulundu. İKV'den yapılan açıklamada, 1965 yılında...

10 Ekim 2014 Cuma 11:37
İkv: Yaşananlar Ab Sürecine Olumsuz Katkı Yapar






İSTANBUL, 10 Ekim () - İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Kobani eylemleri ve sonrasında yaşananların, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecine olumsuz katkı yapacağı uyarısında bulundu.

İKV'den yapılan açıklamada, 1965 yılında ülkemizin AB’ne katılım hedefi doğrultusunda sürece destek vermek üzere kurulmuş alanında ilk ve tek ihtisas kuruluşu olan İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) olarak ülkemizde son bir haftadır yaşanan olayları ne ülke insanımız, ne de bölge halkı açısından yararlı bulmuyoruz" denildi.

Gelişen olayların, başta bölge halkının ve Türkiye'nin ekonomik ve sosyal bakımdan kalkınması adına "son derece tehlikeli ve zararlı" diye nitelendirildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bilhassa yaklaşık 30 yıldır süren sorunların halline ve bölgenin gelişmesine yönelik başlatılan çözüm sürecinin ilerlemesine bir engel olarak ortaya çıkartılmak istendiği şeklinde nitelendirebileceğimiz bu olayların, ülkemizin AB’ne giriş sürecine olumsuz katkı yapacağını da unutmamamız gerektiğini belirtmek istiyoruz."

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.