Hafta içinde oynadığı avrupa lig maçında Molde karşısında aldığı mağlubiyet sonrası Fenerbahçe Bursaspor’u evinde yenerek moral buldular.

   Peirea maça takımını 4-4-3 oyun düzeni ile başlattı.Molde maçının formsuz olan Van Persie ve Caner Erkin yedek kalırken Hasan Ali ve Markoviç forma şansı buldular.

   Aslında Peirea elindeki oyuncu kadrosundan en iyi onbiri sahaya sürdü.Maça son derece tempolu başlayan Fenerbahçe ilk 30 dakika hem golü buldu hemde rakibini oynatmadı.

   İlk yarıda Markoviç’in müthiş asisti,Nani’nin akıl dolu şutu ile öne geçen Fenerbahçe 30. dakikadan sonra oyunu rölantiye aldılar.İlk yarının sonlarına doğru ancak Bursaspor ileriye çıkabildiler.

   Markoviç iyi bir kumaş.Oyuna renk getiriyor.Fenerbahçe’nin yıllardır aradığı bir Rıdvan Dilmen,bir Tuncay Şanlı formatında.Trübünleri ayağa kaldırır.Rakibi çok çabuk eksiltiyor ve süratli.Üstelik daha yaşı da genç.İlerki günlerde takımına daha fazla yararlı olacak.

   Maçın ikinci yarısında gol yiyine kadar Fenerbahçe durdu.Yedikleri golden sonra yine oyunun kontrolünü ellerine aldılar.Ve Hasan Ali Kaldırım’ın müthiş asisti ve Van Persie’nin usta golü ile tekrar öne geçtiler.

   Oyunun genelinde Nani,Meireles,Mehmet Topal günün iyi isimleri oldular.Teknik Direktör Pereia hızlı oynayan bir takım istiyor.Sürekli rakibe pres yapan süratli yüksek tempoda oynayan bir takım yaratmak düşücesinde.

   Bursaspor maçında da zaman zaman bu oyunu gördük.Ancak oynatmak istediği oyun şekli kolay değil.Ama olmaz değil.Fenerbahçe bu hızlı ve sürekli oyun temposunu oyunun geneline yayarsa tüm maçlarını rahat kazanır.

   Bursaspor’a gelecek olursak geçen seneki durumundan çok uzaklar.Transferde takımdan ayrılan oyuncuların eksikliği takıma yansıyor.Ancak koşan bir takım ilerki günlerde daha iyi olacakları kesin.Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam takımını ilerki günlerde tekrar toparlayarak eski günlerdeki özlenen Bursaspor’u tekrar yaratacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan bilgin 2015-09-28 10:55:32

çizginin dışından nefes aldı desek daha doğru olur. allahtan maç fazla uzamadı. son golü fenere attırana kadar maçın uzatıldığı karşılaşmalar gördük biz. dakika 101 ve fenerbahçe 2-1 önde sayın seyirciler çok oldu