Ardanuç’a turist çekmek için evleri rengarenk boyadılar

Adem GÜNGÖR/ARDANUÇ (Artvin), () - ARTVİN’in Ardanuç ilçesi Adakale mahallesinde evler, ilçenin turizm açısından tanıtımına katkı sağlayabileceği  düşüncesiyle rengarenk boyandı. İlçenin turizm açısından dikkat çekici...

26 Mayıs 2015 Salı 18:45
Ardanuç’a turist çekmek için evleri rengarenk boyadılar






Adem GÜNGÖR/ARDANUÇ (Artvin), () - ARTVİN’in Ardanuç ilçesi Adakale mahallesinde evler, ilçenin turizm açısından tanıtımına katkı sağlayabileceği  düşüncesiyle rengarenk boyandı.
İlçenin turizm açısından dikkat çekici hale gelmesi amaçlanarak kaymakamlığın girişimiyle Adakale mahallesindeki 120 evin sahipleriyle tek tek görüşülerek boyanmaları için onay alındı. Adakale olarak bilinen Gevhernik kalesi ve İskenderpaşa Cami gibi tarihi eserlerin yer aldığı mahalledeki evler, Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim görevlisi Kemal Sağlam’ın öncülüğünde boyandı. Mahalle sakinleri, öğrenciler ve gönüllü vatandaşların yaklaşık 2 ay süren çalışmasıyla evlerin yarısının dış cepheleri, kaldırım taşları, bahçe duvarları renklere büründü.
Boyama işleminin bir bölümünün tamamlanması sonrasında Artvin Valisi Kemal Cirit de bölgeye gelerek mahallenin yeni halini gördü, bilgi aldı. Yapılanları anlatan ve Ardanuç'un en büyük sorununun işsizlik ve buna bağlı olarak göç olduğunu dile getiren ilçe Kaymakamı Mutlu Almalı, herhangi bir alanda yeterince üretim olmadığı için ilçenin gelişiminin sadece turizme bağlı olduğunu gördüklerini söyledi. Almalı, “Ardanuç zaten dünyanın Arizona'dan sonraki en yüksek ikinci kanyonuna, temelleri Hz. Osman döneminde atılmış İskender Paşa camisine, yine temelleri M.Ö. atılmış Gevhernik kalesine, Rabat Kilisesine, mükemmel yaylalarına ve birçok doğal güzelliğe sahip adeta saklı bir cennettir. Ancak bu alandaki tanıtım eksikliğinden dolayı hak ettiği değeri alamamıştır. Biz de bu sebeplerden ötürü tarihi Adakale mahallesinin evlerini boyayıp, farklılık ve farkındalık yaratmak, dikkat çekip, ilçemiz adına turizmin ilk adımlarını atmak istedik” dedi.
Vali, Kaymakam ve beraberindekiler daha sonra renklere bürünmüş mahalleyi gezdi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.