Bakan Zeybekci Fitch Ratings'in Türkiye Notunu Değerlendirdi

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings'in kredi notunu değerlendirdi. Enflasyonda daha erken bir düşüş beklediklerini de söyleyen Bakan Zeybekci, enflasyonla mücadelenin...

04 Ekim 2014 Cumartesi 19:23
Bakan Zeybekci Fitch Ratings'in Türkiye Notunu Değerlendirdi






Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings'in kredi notunu değerlendirdi. Enflasyonda daha erken bir düşüş beklediklerini de söyleyen Bakan Zeybekci, enflasyonla mücadelenin ülke açısından önemine dikkati çekti.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Delikliçınar Meydanı'nda kurulan çadırda vatandaşlarla bir araya geldi. Bayramlaşma programına Vali Şükrü Kocatepe, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri katıldı. Bayramlaşma öncesi Bakan Zeybekci, basın mensuplarına açıklama yaptı. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye kredi notu hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Zeybekci, "Türkiye'nin önümüzdeki günlerde büyümeye, istihdamını artırmaya, ihracatını artırmaya, dış ticaret açığını daraltma ve cari açığını daralma gibi bir başarıyı zaten gösteriyor. İnşallah Türkiye sağlam bir şekilde emin adımlarla yoluna devam edecek. Bizim için yapılan eksi veya artı yorumlar olsa da pek bir anlam ifade etmiyor. Ediyor ama uluslararası piyasalarda bir anlam ifade ediyor. Ama biz yolumuza bakacağız. Ülkemizi daha çok kalkındırmaya, daha çok yatırıma, ihracata bakacağız. Tabiki enflasyonla mücadelede biz üretimi artırarak, mal arzını artırarak enflasyonla mücadele yolunda yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'mizin hak etmediği bir noktada olduğunu hep düşünüyoruz, inşallah daha iyi olacak" dedi.
Enflasyonda daha erken bir düşüş beklediklerini ifade eden Bakan Zeybekci, "Önümüzdeki dönemle ilgili şunu söylüyoruz; Enflasyonla mücadele Türkiye açısından son derece önemli. Enflasyonla mücadelede üretimi artırarak, kalıcı bir şekilde mücadele edeceğiz. Rakamlar hep sevindirici. Gerek enflasyon rakamları bize olumlu işaret veriyor. İstihdamımız artışı olumlu işaret, büyümemiz olumlun işaret veriyor ve tabiki kredi derecelendirme kuruluşlarının da Türkiye'ye yaklaşımları olumlu işaretler veriyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.