Dağ köyünden Milli Takım'a

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, Kazdağları'nın eteklerindeki Evciler Köyü'nde, tarlalarına koşarak gidip gelirken öğretmenleri tarafından atletizme olan merakı farkedilen Fahir Arsoy, 16 yaşında Milli Takım'a girdi. Şu an 19 yaşında...

19 Mayıs 2015 Salı 10:10
Dağ köyünden Milli Takım'a






ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, Kazdağları'nın eteklerindeki Evciler Köyü'nde, tarlalarına koşarak gidip gelirken öğretmenleri tarafından atletizme olan merakı farkedilen Fahir Arsoy, 16 yaşında Milli Takım'a girdi. Şu an 19 yaşında olan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'ne devam edip, Fenerbahçe formasıyla atletizm yaşamını sürdüren Arsoy'a Evciler Köyü Muhtarlığı tarafından atletizmdeki başarıları nedeniyle bir şilt verildi.
Bayramiç ilçesi Kazdağları eteğindeki bir dağ köyü olan Evcilerde doğup, ilk ve ortaokulunu bu köyde tamamlayan Fahir Arsoy, daha ilkokul çağındayken bile çam ormanlarının içinden koşarak, köyden tarladaki anne babasının yanına gidiyordu. Lise yaşamına Çanakkale'de başlayan başarılı sporcunun atletizme olan ilgisi ilk ve ortaokul öğretmenlerinin olduğu gibi lisedeki beden eğitimi öğretmenin de dikkatini çekti. Arsoy, öğretmenlerinin teşviğiyle katıldığı 100 ve 200 metre yarışlarında çok sayıda Çanakkale il birincilikleri kazandı. 16 yaşında Milli Takım'a çağrılan başarılı atlet fırsat buldukça köyüne gelerek Kazdağları'nın bol oksijenli havasında, çamlar arasında antrenman yaparken, 400 metrede geçen yıl ABD'de yapılan Gençler Dünya Şampiyonası'nda 10'uncu olurken, aynı zamanda da Türkiye rekorunu kırdı. Yine geçen yıl İspanya'da yapılan kulüpler arası şampiyonasında Fenerbahçe forması ile Avrupa şampiyonu oldu. Antrenmanlarını Çanakkale ve İstanbul'da yapan genç sporcu köye geldiğinde ay yıldızlı forması ile bol oksijenli ortamda antrenman yapma fırsatını kaçırmıyor.
Köyde şu an tatil yapan, aynı zamanda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 1'inci sınıf öğrencisi olan milli atlet Fahir Arsoy, "Hedefim yeni rekorlar ve yurtdışında ay yıldızlı forma ile ülkemi temsil etmek" dedi. Arsoy, başarılarında, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne de çok şey borçlu olduğunu söyledi.
Evciler Köyü Muhtarı Süleyman Balcı ise "Köyümüzden böyle bir başarılı sporcu çıktığı için ne kadar övünsek azdır. Bugüne kadar sadece 'aferin' demek ile yetindik. Hatta köyde Fahir'in milli sporcu olduğundan haberi olmayanlar bile var. Köy muhtarlığı olarak geç de olsa tören düzenleyerek Fahir'e bir şilt takdim ederek, teşekkür ettik" dedi.

FOTOĞRAFLI  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.