Gençler Gidince Tandır Yerini Fırına Bıraktı

Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ın Arpaçay ilçesine bağlı Dağköy’de gençler büyükşehirlere göç edince, geride kalanlara tandırda ekmek pişirmekte güçlük çektiği için ortak fırın kullanmaya başladı. Arpaçay'a 25 kilometre...

25 Kasım 2014 Salı 11:30
Gençler Gidince Tandır Yerini Fırına Bıraktı






Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ın Arpaçay ilçesine bağlı Dağköy’de gençler büyükşehirlere göç edince, geride kalanlara tandırda ekmek pişirmekte güçlük çektiği için ortak fırın kullanmaya başladı.
Arpaçay'a 25 kilometre uzaklıktaki 10 haneli, 30 nüfuslu köyde ağır kış koşulları ve yol sorunları nedeniyle genç nüfus göç etti. Gençleri evlenip eş ve çocuklarıyla birlikte iş için büyükşehirlere göç eden köyde orta ve ileri yaştakiler kaldı. Arazilerini korumak için köylerine sahip çıktıklarını belirten köylüler, bazı gelenekleri değiştirmek zorunda kaldılar. Tandırda ekmek pişirmenin zor ve güç gerektirmesi nedeniyle birkaç aile birleşerek fırınlar yaptırdı. Bel ağrısı nedeniyle tandıra eğilemediklerini belirten vatandaşlar bu fırınlarda ekmek pişirmeye başladı. 51 yaşındaki Himaye Göker, "Memleketimizi seviyoruz. Köyde yaşamayı seviyorum. Artık tandırı kullanan kalmadı. Fırınlarda ekmek pişirmek daha kolay" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.