Karadeniz'de Çiğköfte Yapıp Güneydoğu'ya Satıyor

Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da 7 yıl önce açtığı küçük bir çiğ köfte dükkanıyla sektöre giriş yapan Adıyamanlı Ramazan Yeni, çiğköfte fabrikası kurdu. Ramazan Yeni, "Çiğköfte Güneydoğu yöremize ait bir...

08 Ekim 2014 Çarşamba 11:37
Karadeniz'de Çiğköfte Yapıp Güneydoğu'ya Satıyor






Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da 7 yıl önce açtığı küçük bir çiğ köfte dükkanıyla sektöre giriş yapan Adıyamanlı Ramazan Yeni, çiğköfte fabrikası kurdu. Ramazan Yeni, "Çiğköfte Güneydoğu yöremize ait bir tatdır. Karadeniz Bölgesi’nde çiğköfte üretip Güneydoğu illerinde satışa sunarak Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.
İstanbul’da oturan Ramazan Yeni, 2007 yılında Samsun’a gelip açtığı dükkanda yaptığı çiğköfteyi satmaya başladı. Yeni, kısa sürede işlerini büyüttü. Samsunlular'ın çiğköfteye olan ilgisi artınca bayilikler vermeye başladı. Son olarak 7 ay önce çiğköfte fabrikasının temeli atıldı. 2 bin 650 metrekare kapalı alana sahip fabrikanın inşaatı tamamlanarak hizmete girdi. Günlük 30 ton çiğköfte, 150 bin lavaş üretim kapasitesine sahip olan fabrikada 35 kişi işbaşı yaptı.
Türkiye’nin dört bir yanında 'Adıyörem çiğköfte' markası ile 133 bayi açan firmanın sahibi Ramazan Yeni, şöyle dedi:
"Türkiye’nin her tarafına Samsun’dan çiğköfte gönderiyoruz. Gönderdiğimiz iller arasında Güneydoğu bölgemizdeki kentler de var. Çiğ köfte Güneydoğu yöremize ait bir tatdır. Karadeniz Bölgesi’nde çiğ köfte üretip Güneydoğu illerinde satışa sunarak Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirmiş oluyoruz."
Geçen 7 yıl içerisinde Samsun’da ve Karadeniz Bölgesi'nde insanların çiğköfteyi sevip, alıştıklarını dile getiren Ramazan Yeni, şöyle devam etti:
"Türkiye’de birçok yerde çiğköfte imalatı yapılıyor. Ancak mevcut binalar tadilat edilerek imalathaneye dönüştürülüyor. Biz ise sadece çiğ köfte fabrikası olması için en baştan bir fabrika binası inşa ettirdik. Bütün yapısal birimleri bu üretim için planlayıp hazırlattık. Bu amaçla yapılan böyle bir yatırımın Türkiye’de örneği yok. Türkiye’nin ve dünyanın ilk çiğ köfte fabrikasını Samsun’da kurduk."
Yeni, 2015 yılında bayi sayısını 500’e çıkarmayı ve Avrupa’ya ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.