Kayyum'dan Önce, Kayyum'dan sonra; Bugün böyle oldu

Kayyum yönetiminin atandığı Bugün Gazetesi'nin okurları, bugün bambaşka bir ana sayfa ile karşılaştı. Şimdiye kadar AK Parti muhalefeti üzerinden okurlarına ulaşan gazete 'Suya sabuna dokunmayan' bir çizgiye büründü

30 Ekim 2015 Cuma 14:28
Kayyum'dan Önce, Kayyum'dan sonra; Bugün böyle oldu







Kayyum'dan Önce, Kayyum'dan sonra; Bugün böyle oldu

Hükümete yönelik sert eleştirileri ve muhalif haberleri ile alıştığımız Bugün Gazetesi'ne atanan kayyum yönetimi, gazetenin haber politikalarını tamamen değiştirdi. Hafta içinde kayyum ataması yapılan Koza-İpek Holding bünyesindeki iki gazetenin yayın çizgilerinde bir günde çok keskin bir değişim görüldü.


Bugün gazetesinin manşetinde Ankara'daki 29 ekim kutlamalarından bir fotoğraf ve 'Cumhur Meydanda' sözleri kullanıldı. El konulmadan önce hükümete muhalif çizgisiyle bilinen Bugün gazetesinin 30 Ekim tarihli nüshasında bulunan 24 sayfasında muhalefet partilerinin etkinliklerine ilişkin tek satır yer almadı.

Yine yönetimine el koyulan Millet gazetesinin manşetinde ise 'Türkiye Tek Yürek' başlığı ve Erdoğan'ın büyük boy bir fotoğrafı kullanıldı. Millet gazetesi de Bugün gibi ikinci manşet olarak Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır mitinginin haberini kullandı.

Öte yandan Twitter'da Bugün çalışanları tarafından çıkarılan alternatif 'Özgür Bugün' adıyla bir gazete sayfası paylaşıldı.

Özgür Bugün gazetesinin manşeti ise 'Kayyum Kıyımı' şeklinde...

ÖZGÜR BUGÜN YAYINDA

Bu arada Bugün gazetesinin eski yöneticisi yeni medya oluşumunu duyurdu.
Polis baskınıyla kayyuma devredilen İpek Medya Grubu bünyesindeki Bugün gazetesi ekibi, ‘kayyum’un çıkardığı gazeteye alternatif olarak ‘Özgür Bugün’ diye ikinci bir gazete çıkardı.

Koza İpek Holding’in sahibi Akın İpek’in Twitter hesabından paylaştığı Özgür Bugün gazetesinin manşeti "Kayyum Kıyımı" başlığıyla çıktı. Dün gazetenin yazıişleri toplantısında polis zoruyla gazetecileri kovan kayyum Hasan Ölçer’in tehdit içeren sözlerine yer verilen birinci sayfada, "Susturamadınız" denildi.

Akın İpek’in paylaştığı diğer sekiz sayfada da, yazıişlerindeki kayyum toplantısının detayları, ‘el koyma’ kararına hukukçuların ve sivil örgütlerinin tepkileri, muhalefet partilerinden milletvekilerinin açıklamaları yer alıyor.

Özgür Bugün gazetesinin manşeti şöyle:


Son Güncelleme: 30.10.2015 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.