Tokyo Camii İmamına Gaspıralı Özel Ödülü

Japonya'da Türk-İslam Medeniyetinin tanıtılması ve yaşatılması yönündeki çalışmaları ile, Tokyo'da ikamet eden Uygur ve Tatar çocuklara verdiği derslerden dolayı GASPIRALI ÖZEL ÖDÜLÜ, İmam Reşit Alas'a Cuma namazı sonrası düzenlenen törenle verildi.

05 Aralık 2015 Cumartesi 01:38
Tokyo Camii İmamına Gaspıralı Özel Ödülü






Tokyo Camii İmamına Gaspıralı Özel Ödülü

Tokyo Camii-Türk Kültür Merkezi'nde Japonya'da Türk-İslam Medeniyetinin tanıtılması ve yaşatılması yönündeki çalışmaları ile, Tokyo'da ikamet eden Uygur ve Tatar çocuklara verdiği derslerden dolayı GASPIRALI ÖZEL ÖDÜLÜ, İmam Reşit Alas'a Cuma namazı sonrası düzenlenen törenle verildi.

Türkçe konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği'nce organize edilen ödül merasimine, toplantı için Tokyo'da bulunan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti vekilleri de katıldı.
 
Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti'nin Cumhurbaşkanı Ahmatjan Osman, Cumhurbaşkanı Yardımcsı H. Gayretullah, Parlamento Başlan Vekili Şemsettin, Başbakan Cengiz, Başbakan Yardımcısı Yaghma ve Can ile Medeniyet Bakanı Gopur, Maliye Bakanı Bughra, İçişleri Bakanı Diçtürk ve Kanada Doğu Türkistan Medeniyet Merkezi Başkanı Mahmut, yardımcısı Turdush ile çok sayıda Doğu Türkistanlı parlamento vekillerinin katıldığı ödül töreninde konuşan Türkçe Konuşan Ülkeler Gazeteciler Derneği Başknaı Güngör Yavuzaslan; "Asya'nın bu güzel ülkesinde Türk-İslam medeniyetinin tüm güzelliklerini Japon halkına anlatan bu kurum, bu mekan aynı zamanda Türkiye'nin Japonya'daki önemli bir penceresidir. Jürimiz, camii imamı Reşit Alas beyefendiyi, Gaspıralı Özel Ödülü'ne layık görerek, aynı zamanda Türk-İslam medeniyetinin tanıtımına yönelik çalışmaların önemine işaret etmiştir" dedi.
 
Ödülünü, Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti’nin Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine seçilen Hızırbek Gayretullah'ın elinden alan Reşit Alas; "Tokyo'da elimizden geldiği kadar hem ülkemizi, hem Türk-İslam medeniyetini temsil etmeye çalışıyoruz. Japonlara, Tokyo'da bulunan bütün Müslümanlara her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Doğu Türkistanlı kardeşlerimize de hizmet veriyoruz. Bu önemli ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ediyoruz" dedi...
Son Güncelleme: 05.12.2015 02:20
Anahtar Kelimeler:
Tokyo Camii
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.