Hava kirliliğini önlemek için kalorifer kazanını yakmayı öğrendiler

18 Ekim 2012 Perşembe 11:40
Hava kirliliğini önlemek için kalorifer kazanını yakmayı öğrendiler






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacı ile 'Kalorifer Kazanı Yakma Semineri' düzenledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Makine Mühendisleri Odası (GMMO) Gaziantep Şubesi işbirliğiyle düzenlenen seminere 80 kişi katıldı. Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleşen seminerde, kullanılan yakıta göre tam verimin elde edilmesi ve bilinçsiz yakma ile oluşan çevre kirliliğini önlemek için tedbirler sıralandı. Ayrıca kazanların işletilmesi, işletilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar, kazan güvenliği, hava kirliliği gibi konular da ele alındı.

Güvenlikte kazanların basınç altında çalıştığını hatırlatan makine mühendisi Serdar Gültutan, bu yüzden kazan patlamalarının oluştuğunu, can ve mal kayıplarının meydana geldiğini aktardı. Enerji ekonomisinde, ülkenin gerek duyduğu toplam enerjinin önemli bir kısmını dış alımla sağlandığını dikkat çeken Gültutan, 2010 yılında toplam enerji tüketimimizin yüzde 50'ye yakın kısmının dış alımla sağlanması beklenmektedir. Bu durumda enerji ve yakıt tüketiminin azaltılmasının ülke ve işletme ekonomisi açısından önemi açıktır. dedi.

KAÇAK KÖMÜRE DİKKAT EDİN

Kalorifer kazanlarının katılımcılara öğretilen tekniklerle yakılmasının hem hava kirliliğini hem de yakıtın bacadan uçmasını önleyeceğini ifade eden Gültutan, Bu apartman ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Ayrıca kalorifer kazanın yakılmasından ve kazan güvenliğinden apartman görevlileri sorumlu olduğu için, katılımcılara özellikle doğru yakma teknikleri ile bina ve kazan güvenliği konusunda bilgiler veriyoruz. diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Yapı Kontrol Şube Müdürü Mustafa Yılmaz ise kursiyerlerin kaçak kömür yakmamalarını istedi. Kursiyerlerin özellikle hava kirliliğine özen göstermelerini isteyen Yılmaz, Hepimiz bu kentte yaşıyoruz. Hepimizin de temiz havada yaşam hakkı var. Bu temiz havanın bir kısmını da sizler gerçekleştiriyorsunuz. Özellikle kaçak kömüre dikkat edin. Binanızda buna izin vermeyin. Bacalarınızdan çıkan kirli dumana izin vermeyin. Küllerinizi gelişi güzel yerlere atmayın. Bir kenarda istifleyin veya çöp depolama bölgelerine gönderin. açıklamasını yaptı.

Bilinçli yakma ile hem çevre temizliğine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedeflenen 2 günlük seminer sonunda 80 kursiyere katılımcı belgesi verilecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.