Öcalan'ın ablası hayatını kaybetti

İmralı'da cezasını çeken terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın ablasının hayatını kaybettiği öğrenildi. İMRALI'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın ablası 75 yaşındaki Havva Keser öldü.

06 Ekim 2014 Pazartesi 13:05
Öcalan'ın ablası hayatını kaybetti






Öcalan'ın ablası hayatını kaybetti



Adana merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yakapınar Mahallesi'nde yaşayan Havva Keser, yüksek tansiyon, şeker ve beyin kanaması teşhisiyle yaklaşık bir ay önce Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yoğun tedaviye alınan Havva Keser'in bu sabah vefat etti.
 
Demokratik Bölgeler Partisi kaynakları,  Havva Keser'in nerede toprağa verileceğine bu sabah İmralı'ya bayram ziyaretine giden Mehmet Öcalan'ın ağabeyi Abdullah Öcalan ile yapacağı görüşmede karar verileceğini belirtti.
 
Cnaze töreni için bu karar beklenirken, Havva Keser'in oğlu Osman Keser,  "Abdullah Öcalan'ın cenazeye katılması en doğal hakkıdır. Ancak bu konuda bizim bir bilgimiz yok. Buna devlet, kendisi ve avukatları karar verecek" dedi.

NEREYE DEFNEDİLECEK?

İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın vefat eden ablası Havva Keser'in (75) oğlu Osman Keser, annesinin cenazesinin defin yerinin Öcalan ile yapılan görüşmenin ardından belli olacağını söyledi.

Merkez Sarıçam ilçesinde yaşadığı öğrenilen Keser'in vefatının ardından yakınları özel hastane önünde toplanmaya başladı. Keser'in oğlu Osman Keser de hastane bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Eylül'de yüksek tansiyon ve şeker hastalığı nedeniyle hastaneye yatırdıkları annesi Havva Keser'in bugün vefat ettiğini belirtti.

Annesinin vefatı nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Keser, ''Annedir, acımız çok büyük. Sayın Kürt halkı lideri Abdullah Öcalan'ın ablasıdır. Bizlerde emeği çok olan biridir. Halkımız ve bizler çok üzgünüz. Öcalan ile yapılan görüşmenin ardından cenazenin nereye defnedileceği belli olacak. Ondan gelecek kararı bekliyoruz. Yasal olarak sayın Öcalan'ın da cenazeye katılması gerekir. Bizler de doğal olarak Öcalan'ın cenazeye katılmasını bekliyoruz. Tabi ki kendi isterse, talep ederse'' diye konuştu
Son Güncelleme: 06.10.2014 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.