Rus pilotu vuran Alparslan Çelik gözaltına alındı

Türk hava sahasını ihlal ettiği için vurulan Rus savaş uçağı pilotu paraşütle atlayınca vurduğu öne sürülen Alparslan Çelik İzmir'de gözaltına alındı.

31 Mart 2016 Perşembe 23:45
Rus pilotu vuran Alparslan Çelik gözaltına alındı






Rus pilotu vuran Alparslan Çelik gözaltına alındı

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotun öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik, bir süre önce Suriye'nin Türkmendağı'nda savaştığı bir grup arkadaşıyla geldiği İzmir'de, restoranda yemek yerken gözaltına alındı. Emniyete götürülen Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Suriye'de Bayır-Bucak Türkmenlerinin yanında, Türkmendağı'ndaki Esad rejimine karşı savaşan Alparslan Çelik, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü söyleyince, Rus istihbaratının hedefi haline geldi. Çelik, kendisiyle birlikte Türkmendağı'nda bulundukları belirtilen bir grup arkadaşıyla, kısa süre önce İzmir'e geldi.
POLİSE İHBAR GELMİŞ
Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, yemek yemek için dün akşam saatlerinde Hatay Semti'ndeki bir restorana gitti. İddiaya göre, ihbar üzerine bir süre sonra restorana gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramada, 1 kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Çelik ve arkadaşları, ifadelerinin alınması için Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Sorguları süren Çelik ve arkadaşlarının, polisin telefonla aranıp, restoranda silahlı kişilerin bulunduğunu ihbar etmeleri üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.
Gözaltındakilerden Serkan Kurtuluş'un avukatı olan Sıddık Caner Erşen, "Gözaltına alınmalarının üstünden saatler geçmesine rağmen, tarafımıza herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu insanlar soydaşlarımıza destek vermenin ötesinde hukuksuz bir şeye hiçbir şekilde bulaşmamıştır. Gözaltına alınmalarını kabul etmiyoruz" dedi.

POLİS BELİRLENEN ADRESLERDE ARAMA YAPTI

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik'in, 14 arkadaşıyla gözaltına alınmasıyla ilgili olarak polis, bazı adreslerde arama yaptı. Yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı öğrenilirken, zanlıların emniyetteki işlemlerinin devem ettiği belirtildi.

RUS BASINI HABERİ SON DAKİKA HABERİ OLARAK VERDİ

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik, İzmir'de gözaltına alındı. Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen Çelik'in gözaltına alınması Rus basınında son dakika haberi olarak verildi.

Rus haber ajansı Ria Novosti bu haberi şu başlıkla verdi:

"Su-24'ün pilotunu öldürme sorumluluğunu üstlenen Çelik gözaltına alındı"

"Rus Su-24 uçağının pilotu Oleg Peşkov'un öldürülmesinin sorumluluğunu üstlenen Alparslan Çelik Türkiye'de gözaltına alındı. Türkiye Kasım ayı sonunda Rus savaş uçağını vurdu. Pilot Oleg Peşkov uçaktan paraşütle atlarken yerden açılan ateşle öldürüldü. "

İtar Tass ise şunları yazdı:

"Su-24'ün pilotunu öldürme suçunu üstlenen kişi Türkiye'de yakalandı"

Kasım ayında Suriye'de Türkiye tarafından vurulan Rus uçağının pilotunu öldürme suçunu üstlenen Alparslan Çelik İzmir'de yakalandı. "

Lenta.ru haberi şu başlıkla verdi:

"Rus pilotun katili Türkiye'de yakalandı."

Bir diğer Rus haber ajansı Argumenti Çelik'in yakalanmasını "Rus pilotu öldürme suçunu üstlenen Çelik Türkiye'de gözaltına alındı" başlığıyla son dakika haberi olarak verdi.


"Güçlü bir iş adamımızı öldüren bir terörist, şu anda Brüksel'de elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor"

"Türk- Amerikan ortaklığı etkin kullanıldığında pek çok önemli meselede pozitif sonuçlar doğurabilen bir ilişki"

"Suriye'deki, kaos sürdükçe DAEŞ, PYD gibi terör örgütleri büyüyüp serpilecek bela olmaya devam edecek"

"ABD ile şüphesiz bazı meselelerde görüş ayrılıkları olabilir. Bu makuldür"

"DAİŞ'e karşı mücadele ettiği söylenerek PYD ve YPG'nin iyi örgüt olduğunu kabul edemeyiz"

"İlişkilerimiz Rus yönetiminin son yıllardaki politikalar yüzünden zaten yıpranmaya başlamıştı"
Son Güncelleme: 01.04.2016 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.