YUNAN ASKERİNİN ÖLÜME TERK ETTİĞİ GÖÇMENLERİ TÜRK ASKERİ KURTARDI

Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR, Çanakkale, Muğla ve Aydın'dan farklı tarihlerde denize açılarak yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen 71 kaçak ile 3 kazazede, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 19-25 Aralık 2014 tarihlerinde...

26 Aralık 2014 Cuma 19:12
YUNAN ASKERİNİN ÖLÜME TERK ETTİĞİ GÖÇMENLERİ TÜRK ASKERİ KURTARDI






YUNAN ASKERİNİN ÖLÜME TERK ETTİĞİ GÖÇMENLERİ TÜRK ASKERİ KURTARDI

Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR, Çanakkale, Muğla ve Aydın'dan farklı tarihlerde denize açılarak yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen 71 kaçak ile 3 kazazede, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 19-25 Aralık 2014 tarihlerinde yapılan devriye görevleri sırasında kurtarıldı. Kaçaklardan biri kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, ifadelerine başvurulan bazı kaçaklar, Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin birkaç kişinin cep telefonunu aldığını, 2-3 kişiyi dövdüklerini ve 1-2 kişiyi ise denize sokup geri çıkardıklarını iddia etti.
İzmir Valiliği'nden yapılan basın açıklamasında, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 19-25 Aralık 2014 tarihlerinde yapılan devriye görevlerinde 71 kaçak ile 3 kazazedenin kurtarıldığı bildirildi. Açıklamada, geçen 20 Aralık'ta, Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi açıklarında 23'ü Afganistan, 6'sı Myanmar uyruklu olmak üzere toplam 29 kaçak, 24 Aralık'ta Aydın'ın Didim İlçesi Menderes Havzası önlerinde, su alarak batmakta olan lastik bottaki tamamı Somali uyruklu 18 kaçak, aynı gün Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde motor arızası yapan “KERME" adlı yelkenli teknedeki 3 kişi Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Ayrıca, 25 Aralık'ta İzmir'in Dikili İlçesi'nde 15'i Suriye, 1'i Libya, 1'i Irak, 1'i Uganda ve 1'i Myanmar uyruklu toplam 19 kaçak kurtarıldı, yine aynı tarihte bu kez de Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde fiber tekne içinde tespit edilen 3'ü Eritre ve 2'si Pakistan uyruklu toplam 5 erkek kaçak operasyonla kurtarıldı. İfadelerine başvurulan bazı kaçaklar, Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin birkaç kişinin cep telefonunu aldığını, 2-3 kişiyi dövdüklerini ve 1-2 kişiyi ise denize sokup geri çıkardıklarını, Yunanistan'a geçmeye çalışırken Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durdurulduklarını, lastik bota ait küreklerinin alındığını ve Türk karasularına bırakıldıklarını dile getirdikleri öğrenildi.
YAŞANAN OLAY 2 KATINI AŞTI
Açıklamada, 2013 yılında Ege Denizi'nde yaşanan 251 olayda, 6 bin 937 kaçak kurtarılırken 71 insan kaçakçısının yakalandığı belirtildi. 2014 yılında ise Ege Denizi'nde yaşanan 521 olayda, 12 bin 820 kaçağın kurtarıldığı, 72 insan kaçakçısının yakalandığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.