Dev turna balığı vatandaştan büyük ilgi gördü

Karakaya Barajı'nda balıkçılar tarafından yakalanarak Elazığ Balık Hali'nde satışa sunulan turna balığı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Vatandaşlar turna balığı ile fotoğraf çektirdi.

10 Aralık 2015 Perşembe 11:11
Dev turna balığı vatandaştan büyük ilgi gördü






Bazı vatandaşlar meraklı gözlerle inceledikleri balıkla hatıra fotoğrafı çektirdi. Balıkçı Cemal Balıbey, balığı Baskil ilçesine bağlı Kumlutarla köyü açıklarında yakaladıklarını belirtti.

Bu büyüklükteki balıkların çok nadir bulunduğunu ve yakalanmasının zor ve zahmetli olduğunu ifade eden Balıbey, şöyle konuştu:

"Karakaya Baraj Gölü 9. bölgede kayıkçı arkadaşlarımızın gayretiyle turna balığımızı yakalamış bulunmaktayız. Birkaç gün öncesine kadar daha küçüğünü yakalamıştık. Bugün yakaladığımız balık 103 kilo ağırlığında. Bunu birkaç gün tezgahımızda sergiledikten sonra kesip parça et şeklinde müşterilerimize satmayı düşünüyoruz."

Turna balığının baraj göllerinin en lezzetli balıklarından biri olduğunu vurgulayan Balıbey, bugünden sipariş almaya başladıkları balığı 3 gün sonra kesip kilosunu 25 liradan satacaklarını sözlerine ekledi.
Son Güncelleme: 10.12.2015 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.