Tuşba belediyesi sivrisinekle mücadele başlattı

VAN, () - VAN'ın Tuşba İlçesi Belediyesi sivrisinekle mücadele için bataklıklar ve sulak alanlarda ilaçlama çalışması başlattı.  Havaların ısınmasıyla birlikte bataklık ve sulak alanlarda üremeye başlayan sivrisineklere karşı...

23 Nisan 2015 Perşembe 11:45
Tuşba belediyesi sivrisinekle mücadele başlattı






VAN, () - VAN'ın Tuşba İlçesi Belediyesi sivrisinekle mücadele için bataklıklar ve sulak alanlarda ilaçlama çalışması başlattı. 
Havaların ısınmasıyla birlikte bataklık ve sulak alanlarda üremeye başlayan sivrisineklere karşı Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilaçlama yapıyor. Daha önce tespit edilen bölgeleri ilaçlayan ekiplerin çalışmasını yerinde inceleyen Tuşba İlçesi Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, sivrisineklerle bilimsel yöntemlerle mücadele yapıldığını söyledi. Başkan Özgökçe,"Sivrisinek ve kara sineklere karşı biyolojik mücadele veriyoruz. Çevreyi kirletmeden, kimyasal madde kullanılmadan tamamen biyolojik olarak burada larvalara müdahale ediyoruz. İlaçlama öncesi bataklık ve su birikintilerinden numuneler aldık. Amacımız havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlarımızın sivrisineklerden rahatsız olmalarının önüne geçmektir. 8 personelimiz aralıksız çalışma yürütüyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.