YPG'den 'Türk ordusu YPG ve ÖSO mevzilerini de bombaladı' iddiası

SURİYE'de, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG, Türkiye-Suriye sınırındaki Türk askeri birliklerinin, IŞİD'e yönelik operasyon sırasında 24 ve 26 Temmuz tarihlerinde Cerablus yakınlarında bulunan Zormiğ Köyündeki...

27 Temmuz 2015 Pazartesi 15:27
YPG'den 'Türk ordusu YPG ve ÖSO mevzilerini de bombaladı' iddiası






SURİYE'de, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG, Türkiye-Suriye sınırındaki Türk askeri birliklerinin, IŞİD'e yönelik operasyon sırasında 24 ve 26 Temmuz tarihlerinde Cerablus yakınlarında bulunan Zormiğ Köyündeki YPG ve ÖSO mevzilerini bombaladığını ileri sürdü.  YPG Genel Komutanlığı tarafından yapılan ve internet sitesinde yeralan yazılı açıklamada, 24 Temmuz ve 26 Temmuz'da IŞİD'in denetiminde bulunan Cerablus kasabasının Zormiğ köyündeki YPG ve ÖSO mevzilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bombalandığı ileri sürüldü. Türk tanklarından yapılan bombalamalar sırasında, 4 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, "Dün gece 22.00'da yine Türk Silahlı Kuvvetleri, Salıc Köyü'ne tankla saldırı düzenlemiştir. Saat 23.00'da da araçlarımız, Telabyad'ın batısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun ateşi altına alınmıştır. TSK, IŞİD'i bombalayacağına bizim savunma alanlarımızı ateş altına almıştır. Bu doğru bir tavır değil. Türk yetkililerine, bu saldırının durdurulması çağrısında bulunuyoruz" iddiasına yer verildi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.