DEPRESYON'dan uzak kalmanın yolları

Bahar aylarının gelmesiyle kendini iyice hissettiren depresyona karşı gelmeye hazırmısınız?

19 Nisan 2014 Cumartesi 12:54
DEPRESYON'dan uzak kalmanın yolları






Depresyon'dan kurtulma, depresyondan uzak kalma, depresyon belirtileri nelerdir?

Depresyon, o sizi bulmadan siz onu bulun ve yenin. Özellikle Bahar Depresyonu..

Depresyon, büyük bir üzüntü, endişe, suçluluk ve değersiz hissetme, başkalarından uzaklaşma, uyku, iştah, cinsel istek kaybı ya da her zamanki faaliyetlere karşı ilgisizlikle belirginleşen duygudurumudur.

Eğer depresyon geçirdiyseniz, ne kadar umutsuz hissedebileceğinizi biliyorsunuzdur. Profesyonel tedavi almak önemlidir. Yine de depresyon belirtilerini hafifletmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Egzersiz, beslenmenizi değiştirmek ve hatta bir evcil hayvanla oynamak bile ruh halinizi iyileştirebilir. Hayatınızın kontrolünü yeniden nasıl kazanacağınızı öğrenmek için bu konuyu okuyun...

Hayvan besleyin Evcil hayvan beslemek, onunla arkadaş olmak gerçekten iyi bir terapidir. Evcil hayvanınızla oynadığınızda, aklınız sorunlardan uzaklaşır. Spor yapın Egzersiz yapmak kişiler için egzersiz antidepresanlar kadar, hatta bazen daha da çok işe yarar.

Her gün egzersiz yapacak kadar aktivitelerinizi artırın. Fiziksel olarak da, geceleri daha iyi uyuyarak daha iyi hissedersiniz.

Yeteneklerinizi keşfe çıkın Fotoğraf ,resim yapma, müzik, örgü ya da bir günlük yazmak: Bunlar insanların duygularını keşfetme ve akıllarındaki ifade etme yöntemleridir. Sağlıklı uyuyun Her gün aynı saatte yatağa gitmekle ve kalkmakla başlayın. Uykuya dalmanıza yardımcı olacak gevşeme tekniklerini kullanın. Sağlıklı uyku fiziksel ve ruhsal olarak daha iyi hissetmenizi sağlar.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.