Türk İslam Dünyası Çin'deki saldırıya sessiz kaldı


Müslümanlar için kutsal sayılan Kuranı Kerim ayetlerinin Çin’deki bir resturantın zeminindeki fayanslara yazılması ve üzerinde geziliyor olması karşısında İslam dünyasının tepkisiz kalması, Çin Hükümeti’nin İslam ülkelerini ekonomik açıdan esir aldığının göstergesidir.

Çin’in Guangdong eyaletine bağlı Tancheng şehrinde özel bir resturantın zeminindeki bu hoş olmayan görüntüler eğer gerçekten doğru ise, Pekin Yönetimini inançlara yönelik bu hakareti cezalandırmaya davet ediyoruz.

İslam Ülkeleri Teşkilatı’nın, Arap Birliği’nin, Rabıta örgütünün bu görüntüler karşısında üç kuruş maddi beklenti uğruna tepkisiz kalması, bu ülke yöneticilerinin Allah’ın kutsal kitabı Kur’anı Kerim’e bağlılıklarının sorgulanmasını gerektirir. 

Ancak Türkiye’nin, Türk Devletler Teşkilatı’nın bu küstahlık karşısında suskunluğu ise affedilir bir olay değildir. 

Türkiye’nin diplomasiyi işleterek Pekin yönetimine gerekli tepkiyi göstermesi hem dini hem de milli bir vazifedir…


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.