1 Ocak’ta esnaf ve sanatkarlar odalarında başlayan ve 31 Mart’ta tamamlanan seçimlerin ardından şimdi de ülke genelinde bulunan 81 ildeki 82 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliğinde seçim heyecanı 1 Mayıs itibariyle başladı. 1-2 Mayıs tarihlerinde Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Karaman, Kayseri, Kilis, Malatya, Muş, Tokat, Hatay, Isparta, Tunceli ve Bingöl olmak üzere toplam 13 ilde birlik seçimler tamamlandı. Bu 13 ilde sadece Kayseri Başkanı Mustafa Alan yeniden aday olmadığı için bu dönem göreve Ahmet Övüç seçildi. Dün ise Giresun, Kars, Kırklareli, Konya, Afyonkarahisar, Aksaray, Bitlis, Çanakkale, Düzce, Elazığ, Sakarya, Şırnak ve Çorum olmak üzere toplam yine 13 ilde birlik başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. Bugün ise Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Denizli, Edirne, Eskişehir, Karabük,  Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Sinop, Sivas, Trabzon, Zonguldak, Adıyaman, Kahramanmaraş, Yozgat ve Erzincan olmak üzere 30 ilde birlik başkan ve yönetim seçimleri gerçekleştirilecek. Yani seçimlerin başladığı ilk dört gün içerisinde 56 ilde esnaf ve sanatkarlar odaları birliği başkanı seçilmiş olacak.

 

            TRAFİK KAZALARINA DİKKAT

            Trafik Haftasının başlaması sebebiyle artık geleneksel hale gelen ‘Trafik Kazalarında Kaybettiğimiz Değerler’ yani ünlü kişilerin resimleri Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Sanat Galerisinde yenilenmiş haliyle bu yıl 7’inci kez sergileniyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son 1 yıl içerisinde meydana gelen 375 bin 328 trafik kazasında 3 bin 685 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hemen her yıl Trafik Haftası nedeniyle TESK ve TŞOF tarafından trafik kazalarında kaybettiğimiz değerlere ait resim sergisini acımalarındaki amaçlarının kazalardan ders alınması olduğu belirtildi. 9 Mayıs’a kadar 1 hafta süreyle vatandaşlar tarafından gezilebilecek sergide çok ünlü isimler var. Bu isimlerden bazılarını sıralayalım. Vali Recep Yazıcıoğlu, Milli Futbolcu Metin Oktay, Gazeteciler Ercan Arıklı, Ahsen Çetiner, Hande Mumcu, Kerim Tekin, Eski Bakanlardan Mustafa Taşar, Adnan Kahveci, Sanatçılarımız Kıvırcık Ali, Barış Akarsu, Ankara Eski Belediye Başkanlarından Vedat Dalokay, Konyaspor Teknik Direktörü Tevfik Lav, Samsunspor futbol kafilesi bu kazalarda kaybettiğimiz değerlerden sadece bir kısmı.

 

            -“SERGİLERDEN DERS ALMALIYIZ”

Trafik kazalarının bir türlü önü alınamıyor. Öyle ki son bir yıl içerisinde 4 bine yakın kişi meydana gelen trafik kazalarında olay yerinde hayatını kaybederken 275 bine yakın kişi ise yaralanmış. Bu kazalarda hayatlarını kaybeden ünlülerin sadece resimleri sadece sergide bulunuyor. Ama son 10 yılda trafikte kaybettiğimiz vatandaşlarımızın toplamı 50 binin üzerinde. Artık bu kazaların önüne geçmemiz gerekiyor. Bu sergilerden mutlaka ders alınmalı. Yani trafik kazalarının önüne geçmek için insanlar bu konuda daha duyarlı olmalı. Sergi, hem ünlülerin anılarını yaşatıyor, hem de kamuoyuna sürücülerin yollarda daha dikkatli olması gerektiği mesajını veriyor. Bu tür eğitici sergiler daha çok olmalı ve insanlarımız mutlaka ders alarak trafik kurallarına uymalı ve kazalar mutlaka azaltılmalıdır. Çünkü son 1 yıl içerisinde meydana gelen 375 bin 328 trafik kazasında 3 bin 685 kişi hayatını kaybetmiş. Bu kaza sayıları azaltılmalı ve daha fazla insanımızı kaybetmemeliyiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.