Avrupa ve dünya klasmanının en alt sıralarındaki takımı 5-0 yenmenin analizi yapılmaz ama rakip ile oynanan ve 2-0 kazandığımız ilk maçta 1 pozisyona giren takımın bu maçta atılan gol ile birlikte 15 pozisyona girmenin ve oynanan oyundaki değişimin analizi yapılır.
Dünya futbolunda artık bir teknik direktörün etkisi oyuncuların oyuna katkısının altında iken Türkiye'de is tam tersi.
Geride kalan maçlarda milli takımın hücum organizasyonu " 3 pas sonrası kafayı kaldırıp ceza alanına bakmadan orta yapma" şeklinde iken Terim'li ilk maçta hiç bir futbolcu bu saçma hareketi yapmadı. "11 Andorra'lının maçın tamamında 30m'lik alana yaptığı gömülü savunmaya rağmen" bıkmadan sıkılmadan yapılan pas organizasyonu aslında her şeyi açıklıyor.Zaten "atılan her gol pas organizasyonu" sonucu oldu.
Daha önce de defalarca "milli takımın oyuncu yapısının pasa dayalı oyuna müsait olduğunu" belirtmiştik. Aynı takıma karşı ilk maçta dokuz doğurarak maç oynamışken aynı oyuncular ile 15 pozisyona girerek nasıl bu kadar rahat oynadık sorusunun cevabı da işte bu oyun yapısında ortaya çıkıyor.
Bu aşamada ne Salı günü oynanacak Romanya maçının ne de ondan sonraki maçlarının sonucunun önemi yok.Önemli olan 2002'deki Dünya , 2008'deki Avrupa 3üncülüğünü getiren bu oyun yapısının devam etmesidir.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.