Geçtiğimiz hafta Adalet ve Milli Savunma Eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu’yu Çankaya’daki ofisinde Dr. Mustafa Enön ile birlikte ziyaret ederek kız kardeşinin vefatı sebebiyle taziyede bulunduk.
    Uzun bir zamandan beri işlerimin yoğunluğu sebebiyle ziyaret edemediğim için ziyaretimiz uzun sürdü. Biz otururken gelen ziyaretçilere bizi tanıtma görevini de Gümüşhanelilerin hitabıyla söyleyelim Oltan abi yaptı. Şahsımı tanıtırken Bayburtlu olduğumu, uzun yıllardır gazetecilik yaptığımı belirterek aynen şöyle ifade etti, “Kendisi iyi bir gazetecidir, dili biraz sivridir. Ama harbidir. Kalemi iyidir. Ancak o son dönemde kolay yolu seçerek Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyon Başkanı Bendevi Palandöken’in basın danışmanlığını yapıyor. Neyse ki yeniden yazılarını yazmaya başladı” diyerek tanıtma faslını bitirdi. Tabi bu arada köyümle de ilgili birkaç şey söyledi. Onları sonra yazmayı düşünüyorum.

    -“32 YILDIR HİÇBİR YAZIM TEKZİP EDİLMEDİ”

    Şimdi gelelim şu dili sivri olma meselesine ve kolayı seçtiğime ilişkin yapılan yorumlara. Doğruları yazmak, doğru bildiklerimi okurlarım ile dürüstçe paylaşmak dili sivri olmak ise evet benim dilim biraz sivri. Ama yazdıklarımın hiçbir tanesi yalan değil. 1984 yılının 24 Mayıs’ından bu tarafa muhabirlik ve gazetecilik yapıyorum. Daha Bugüne kadar hiçbir yazıma yalanlama gelmedi. Yeri geldiği zaman gelmiş geçmiş tüm iktidarlara muhalefette etmişim, yanlarında da olmuşumdur. Nasıl mı diyorsanız onun cevabını vereyim. Körü körüne yapılan gazetecilikten asla hoşlanmam. Eğer iktidardaki siyasi parti iyi bir iş yapmış ise o işin hakkı verilmeli ve iyi işi yapan kişi ve kişiler kim ise takdir edilmelidir. Kötü bir iş yapılmış ise kırmadan, hakaret etmeden yapılan işin yanlış yönleri ortaya konulmalıdır. Bende öyle yapmaya çalışıyorum.
   
-“PKK İLE YAPILAN MÜCADELEYE TAM DESTEK”

    Şimdi Sayın cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK parti iktidarının PKK ile almış olduğu bu son kararı desteklememek için deli olmak gerek. Eskiden eşkıya dediğimiz PKK’lı vatan hainleri dağda idi, Şimdi ise öyle azıtmışlar ki şehirlerimizin göbeğine kadar yuvalanmışlar. Geçmişte çözüm sürecini eleştirmiştim. O eleştirilerimde ne kadar haklı olduğum çıktı. Eleştirdiğim iktidar ise Ak parti iktidarı idi. Şimdi ise PKK ile yapılan mücadelede ve Rusya ile yapılan mücadelede AK Parti İktidarının ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın almış olduğu kararları sonuna kadar destekliyorum. Çünkü birileri gibi yalancı kabadayı değil.

    -“HDP’Lİ VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIĞI KALKMALI”

    HDP’li leri ise tüm toplum huzurunda lanetliyorum. Çünkü kendi askerine, polisine, öğretmenine, sivil vatandaşına, hukukçusuna silah doğrultup, kurşun sıkan, pusu kurup bomba patlatan kalleşleri ve vatan hainlerini korumak için adeta kalkan olmaya çalışan başta Selahattin Demirtaş olmak üzere tüm HDP’li milletvekili ve yöneticileri huzurlarınızda bir kez daha lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyetinin bu mücadelesinde devlete ve askere karşı gelerek vatan hainlerine destek veren bu HDP’li vekillerin acilen TBMM’de dokunulmazlıklarının kaldırılarak açıkça teröre destek vermekten ve vatana ihanetten yargılanmaları için diğer siyasi partilerin tümünün üzerine düşen görevi yapmasını bekliyorum. Bunu beklemek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak en büyük beklentimdir.

    -“MÜCADELE İLE BİR YERLERE GELDİK”

    Oltan Abi kusura bakmasın. Kendisini çok severim. Ama dili sivrilik bu ise evet dilim sivri. Vatana ve bu millete kim ihanet ederse her zaman doğruyu yazacağım. Kolay yola gelince hiçbir zaman kolayı seçmedik. Kolay yolu seçmiş olsa idik bizlerde belli mevki ve makamlara gelirdik. Her zaman tırnaklarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık. Bunu da sizler çok iyi bilirsiniz. Hürriyet, Milliyet, Posta, Sabah ve Sözcü gazeteleri gibi şuan ismini burada yazamadığım birçok gazete bize gel yaz dediler de yazmadık mı? Demediler. Çünkü bugüne kadar kimsenin adamı olmadım. Doğruların ve doğru bildiklerimin savunucusu oldum. 
Yaz derlerse doğru bildiklerimizi yazar ve halkı en iyi şekilde aydınlatmaya çalışırız.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.