Fenerbahçe bende varım dedi
   Lig maratonunun yenilmez ve istikrarlı takımı Medipol Başakşehir ile oynayan Fenerbahçe hak ederek maçı kazandı ve liderlik yarışına ortak oldu.
   Fenerbahçe geçen hafta evinde iki puan kaybettiği Adanaspor maçı sonrası hayati önem kazanan bu karşılaşmaya iyi hazırlanmışlar.İyi konsantre olmuşlar.
   Maçta Fenerbahçe teknik direktörü Advocaat’ın taktiği tuttu.Gerek ilk yarıda taktiği,gerekse ikinci yarıda taktiğini talebeleri kusursuz yerine getirdiler.Başakşehir’i ilk yarıda orta sahadan ileriye çıkarmadılar.Mehmet Topal’ın yokluğunda forma sanşı bulan Salih Uçan maçta oynadığı sürece görevini tam yaptı.Ozan,Salih,Souza ile iyi pres yaptılar. ilk yarıda sağ kanatta Şener sol kanatta Hasan Ali ileriye çıkışlarını sık yapabildiler.Nitekim bu hırsları ve maça asılmaları ile Hasan Ali’nin inanılmaz ısrarı ile takip ettiği top sonucu Ozan’la da golü buldular.
   Başakşehir ilk yarıda orta sahadan istediği çıkışları yapamadı.Maç boyunca en çok topla buluşan oyuncusu Emre istediği topları atamadı.Yine Visca,Cengiz,Mossoro orta sahada istediği oyunu kuramadılar.Ve bu sezon belki en kötü futbollarını oynadılar.Orta sahada geçen ilk yarıda tek gol pozisyonunu sarılacivertliler buldu ve iyi değerlendirdiler.
   İkinci yarıda bildiğimiz klasik Fenerbahçe seyrettik.Alan savunmasını ligde en iyi yapan takım Fenerbahçe.Birde öne geçtikleri vakit.1-0’ı en iyi oynayan takım olunca rakibin işi zorlaşıyor.İkinci yarıda Başakşehir’e pozisyon vermediler.Bunda bir diğer etken de Başakşehir oyuncularının yaş ortalamaları oldu.İkinci yarı sonlarına doğru yoruldular.
   Bir sözümüz de hakem Bülent Yıldırım’a.Takımların maça konsantrasyonu kadar kendisi konsantre olamamış.Gereksiz maçı gerdi.Oyuncuları gerdi.Ve sonuç olarak sarı kartlar havada uçtu.Maçı tansiyonu daha düşük olarak yönetebilirdi. Allah’tan maçın sonucuna etki edecek bir hata olmadı.
   Maça dönecek olursak,Fenerbahçe bu galibiyetle lig maratonuna ayrı bir hava verdi ve bende varım dedi.Başakşehir bu sezon ilk mağlubiyetini aldı.Ama Başakşehir iyi bir takım.Bu mağlubiyet onları etkilememeli.Hala ligin şampiyonluk için en iddialı takımlarından biri.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.