Fenerbahçe seriyi bozmadı

   Hem ligde hem avrupa kupalarında oynadığı son maçlarını kazanan sarılacivertliler bu galibiyet serilerine Çaykur Rizespor deplasmanında da sürdürdüler.
   Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Abvocaat bu maça da ayrı bir onbirle çıktı.Volkan Şen yedek kalırken Sow ve Aatıf ilk onbirde yer aldılar.Geçen yazımda da belirttim Fenerbahçe Teknik Direktörü artık takımına tam hakim.Tecrübesi ile maçlara damgasını vuruyor.
   Fenerbahçe maçı ilk yarıda bitirdi.Maçta yenik duruma düşmesine rağmen Sow ile farka gitti ve ilk yarıda maçı bitirdiler.Maçın yıldızı Mehmet Topal oldu.Yenilen golden sonra maça ağırlığı koyarak oyunu çözdü ve takımını ateşledi.Keza Aaatıf ve Alper çok koştular.Özellikle Alper hucumdan çok defans ağırlıklı oyunu ile Petrucci’nin ileri çıkışlarına engel oldu.
   Çaykur Rizespor diri hırslı ve koşan bir takım.Ancak tecrübe eksiklikleri var.Golü bulduktan sonra korumaya çalıştılar ama tecrübeleri yeterli olmadı.Ancak Kweuke gibi bir oyuncu her takıma lazım.Gerek futbolu gerekse fiziği ile rakip takımların korkulu rüyası.Doksan dakika sarılacivertli takıma adeta tek başına direndi.Durdurulması gerçekten zor.Hikmet Hocanın talebeleri iyi niyetli istekli ancak dediğim gibi tecrübe eksikliği var.
   Sarılacivertlilere dönecek olursak ikinci yarıda oyunu rölantiye aldılar.Oyunu istedikleri gibi yönlendirdiler.Aaatıf attığı golle farkı açtı.Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat 4.cü golden sonra sarı kart sınırında olan Skrtel’i oyundan alarak Beşiktaş maçına eksik oyuncu ile girmek istemedi.Skrtel oyundan çıkana kadar sıfır hatayla oynadı.18 pas 18 isabet.Daha sonra oyuna giren İsmail Köybaşı,Volkan Şen ve Roman Neustadter oyun sistemini o kadar benimsemişler ki sarılacivertlilerin oyun sisteminde en ufak bir değişiklik olmadı.Ve İsmail Köybaşı uzatma dakikalarında attığı golle maçı 5-1’e getirdi.Dediğim gibi sarılaciertlilerde kim oynarsa oynasın artık takımda oyun sistemi oturdu.
   Sarı lacivertliler bu sonuçla galibiyet serisine devam ederek puanını 24 yaptı.Haftaya Beşiktaş maçı var.Evinde oynayacak bu maçı kazanırsa ligde bütün dengeler değişecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.