Fenerbahçe zorda olsa kazanmasını bildi


UEFA Avrupa Lig’inde kuralar sonucu rakip Braga olunca şanslı bir kura olarak nitelemiştik.Ancak artık kolay rakip olmayacağını da biliyorduk.

   Rakip öyle kolay lokma değildi.Portekiz Lig’inde son maçında Porto’yu 3-1 yenmiş diri ve formunda bir takımdı.

   Teknik direktör Pereira bu maça dersini iyi çalışmış.Zaten rakibi gücünü ve nasıl futbol oynadığını iyi biliyor.Takımı sahaya beklediğimiz gibi çıkardı.Diego yokluğunda Ozan görev yaparken sakatlığı bulunan Gökhan yedek yerine Şener görev yaptı.Yine Nani yedekde bekletilirken Nani yerine Alper görev aldı.

   Fenerbahçe’den herkes Lokomotiv Moskova ve Beşiktaş maçındaki gibi bir oyun bekliyorduk.Ancak rakip Braga buna imkan vermedi.Fenerbahçe’yi kendi yarı sahasında pres yaparak istediği top trafiğini yapmasını ve rahatça ileriye çıkmasına izin vermediler.

   İlk yarıda Volkan sağ açıkta istediği desteği orta sahadan alamayınca etkili olamadı.Sag kanatta ise Alper tutuk oynadı ve Şener beklenen yüklenmeleri yapamayınca çok fazla gol pozisyonu çıkmadı.

   İlk yarıdaki bu görünen tabloya Pereira ikinci yarıda yaptığı hamlelerle müdahale etti ve maçı döndürmeyi başardı.İkinci yarı baskılı bir Fenerbahçe seyretmeye başladık.Volkan ,Nani değişikliği maça hareketlilik getirdi.

   Ancak Fenerbahçe’nin bu akşam her iki defans oyuncusu Caner ve Şener son haftaların en kötü futbollarını oynadılar.Meireles,Ozan,Fernandao,Alper değişiklikleri tartışılır.Meireles eski günlerinde değil.Pereira son 20 dakikada tüm riskleri aldı.

  Çift forvete geçti tamamen golü düşündü ancak bu akşam sahada beklentilerin çok üstünde bir Braga,beklentilerin çok altında bir Fenerbahçe vardı sahada.


   Sahaya tıpkı Lokomotiv Moskova maçında olduğu gibi 82.c. dakikada Mehmet Topal sahneye çıktı ve golü takımına kazandırdı.Fenerbahçe bu golle rövanş için rahat bir nefes alırken haftaya oynayacağı rövanş maçını beklemeye başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.