CHP'NİN HAFIZ VE ZÜĞÜRT CUMHURBAŞKAN ADAYI

 

Geçtiğimiz haftaki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yazımda, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği  ‘ÇATI ADAY’ arayışlarında ismi ön plana çıkan İlhan Kesici’nin  konut kredisi ile ev aldığı ve kaba inşaatı henüz biten kooperatif evinin içini yaptırmak için bankadan yeni bir kredi isteyince ilgili bankanın Kesici’ye yeni bir kredi açmadığını yazmıştım.

Çok ilgi çeken bu yazıdan sonra bir dostum 1994 yılında duayen gazeteci Rahmi Turan’ın Meydan Gazetesi’nde  çıkan bir yazısını göndermiş bana.

Okudum, inceledim çok ilgimi çekti.

1994’de yapılan yerel seçimler öncesinde Rahmi Turan o günün Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından malvarlıklarını sormuş, İstanbul adaylarının içinde menkul  ve gayrimenkul olarak en az varlığa sahip İlhan Kesici için Adayların içinde en züğürdü İlhan Kesici” demiş.

Kesici’nin bugünkü durumuna bakınca 20 yılda değişen birşey olmadığını görüp acı acı gülümsedim.

Bir dönemin en gözde ekonomi kuruluşu DPT’de uzmanlıktan başlayıp Müsteşarlık makamına kadar yükselen, ardından da iktidarı döneminde ANAP’tan sonra da CHP’den Milletvekili olarak yıllarca Meclis’te görev yapan  bir kişinin mal varlığı aslında bir yandan beni acı acı gülümsetirken bir yandan da hoşuma gitti.

Zira  ismi Atatürk’ün makamına layık görülen bir siyasinin evinde ‘sıfırlanacak’ bir parasının olmaması, bu ülkede hala namuslu insanların da yaşamakta olduğunu gösterdi.

Bunların yanısıra Pazar günkü Hürriyet’te Ertuğrul Özkök’ün yazısını okurken, Özkök’ün satırları beni bir kez daha şaşırttı, hatta sevindirdi.

İlhan Kesici ile yaptığı bir sohbetten söz eden Özkök’ün anlattığına göre; İlhan Kesici aşır-ı şerif makamıyla okumak için ünlü hocalardan ders alıyormuş.

Dahası Kesici, Amir Ateş’ten de hafızlık öğreniyormuş.

İlginç bir detaydı bana göre bunlar.

Çünkü yıllarca dini değerler üzerinden siyaset yapan kadrolara alıştığımızdan iki dönem Meclis’te sık sık bir araya geldiğimiz İlhan Kesici’nin bu yönlerini hiç öğrenmemiş olmak bizi farklı duygulara yöneltti.

Görüldüğü gibi halen memlekette para hırsıyla yanıp tutuşmayan, oturduğu makamı-mevkiyi korumak uğruna İslam dini gibi kutsalımızı  siyasete alet etmeyen siyasetçilerde varmış.

Bu satırları yazarken uzun uzun düşündüm.

Siyaseten CHP ya da MHP Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir sonuç almak ve 2015 seçimlerine bir ümitle gitmek istiyorlarsa, ne yapıp edip yüzde 70’e yaklaşan sağ seçmenin oyunu rahatlıkla verebileceği bir ismi Cumhurbaşkanlığına ortak aday olarak çıkartmalı.

Bu isimde hiç tartışmasız İlhan Kesici olmalıdır.

Bilgisi, tecrübesi, liyakatı, milli ve manevi değerlere olan saygısı ve sevgisi ile halkın içinden bir siyasetçi olan İlhan Kesici ismi AKP’ye korkulu rüyalar gördürür ve CHP-MHP seçmenini de sandığa götürür.

Yok eğer CHP her zamanki gibi imkansızı oynar Yılmaz Büyükerşen, Emine Ülker Tarhan gibi adayları  çıkartırsa ardından da  bir imkansızı da MHP oynar ve kulislerde isimleri dolaştığı üzere Tunca Toskay, Münir Kutluata gibi seçmenin yüzde 99’unun ismini hiç duymadığı adayları ortaya sürerse, bu iki partinin adayları yüzde 20 ile yüzde 10 civarı oy alır, AKP’nin adayı da-büyük ihtimal Abdullah Gül olacak- ilk turda seçilir.

Benden uyarması.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.