İddiasız derbi keyif vermedi

   Fenerbahçe ve Galatasaray uzun yıllardan sonra şampiyonluktan bu kadar uzak iddiasız bir derbi maçı oynadılar.
   Ortada iddia olmayınca maçta doğal olarak yavan oluyor.Öyle de oldu.Her iki takımda gol atmaktan çok pozisyon vermemek adına oyuna başladılar.İlk yarıda sarılacivertliler Galatasaray’a gol pozisyonu vermediler.Tek pozisyon Şener’in amatörce yaptığı hatadan doğdu.Bu pozisyonu da önce Yasin ardından Selçuk değerlendiremedi.
   Bunun dışında aman aman bir gol pozisyonu göremedik sahada.Ama her iki yarıda da oyunda bir çıt üstün olan taraf sarıkırmızılar oldu.Fenerbahçe oyunu sanki iki maçlık kupa maçı ve ilk maçı kazanmış bu maçtan bir beraberlik yeter havasında oynadı.
   Özellikle Galatasaray ikinci yarıda adeta tek kale oynadı.İkinci yarının büyük bölümü sarılacivertlilerin yarı sahasında geçti.Fenerbahçe ikinci yarıda tamamen kapandı.
   Teknik Direktör Advocaat oyunu rahatlatmak için Aatıf’ı oyundan alıp yerine Volkan Şen’i oyuna soktu ama bu hamle de netice vermedi.Lens istediği oyunu oynamayınca ileriye çıkmakta oldukça zorlandı Fenerbahçe.Bu baskılı oyundan Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor’un Bruma’yı oyundan alıp,Rodiguez değişikliği Fenerbahçe’nin elini rahatlattı.
   Derbide Fenerbahçe defansı her zamanki gibi hatasız oynadı ve rakibe gol pozisyonu vermedi.Özellikle göbekte Kjaer ve Skrtel sıfır hata ile oynadılar.Onların önünde Mehmet topal ve Souza’da öyle.Ama bu yeterli olmuyor.Orta saha ve forvet,defans oyuncuları kadar iyi oynamayınca Fenerbahçe’nin bırakın gol pozisyonunu kaleye şutunu göremedik.Alper görevini yerine getirdi,ancak aldığı topları bir türlü ileriye gönderemedi.
   Fenerbahçe bu futbol anlayışı ile Galatasaray’ı adeta uyuttu.Ve maçın uzatma dakikalarında Galatasaray kalesine ikinci ataklarında Souza ile golü buldular.Zaten amaç da buydu.Önce durdur sonra yakalarsan kontrakla gol at.Bu akşam Fenerbahçe önce rakibini durdurmayı becerdi.Rakip kaleye ilk şutlarını 85.ci dakikada attılar.Bunun dışında da uzatmada golü buldular.Keza Galatasaray’da bal yapmayan arı misali üstün bir futbol oynadılar ancak gol yollarında son vuruşlarda son derece etkisiz kaldılar.İddiası olmayan derbi böylelikle Fenerbahçe’nin galibiyeti ile bitti.Şİmdi gözler hafta içinde oynanacak Türkiye Kupası maçına çevrildi.Başakşehir ile çarşamba günü oynanacak kupa maçı son derece önem taşıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.