Şeker hastalarına ve diyet yapanlara müjde  

Tüm gelişmiş ülkelerde modern diyetlerde kullanılan ve diyabet hastalarının da tüketmesinde hiçbir sakınca olmayan , en sağlıklı sofralık şeker alternatifi olarak bilinen ksilitol ( xylitol ) ŞEKERİN markasıyla artık Türkiye ‘de de bulunabiliyor.

20 Şubat 2018 Salı 15:15
Şeker hastalarına ve diyet yapanlara müjde  






Şeker hastalarına ve diyet yapanlara müjde  

    Tüm gelişmiş ülkelerde modern diyetlerde kullanılan ve diyabet hastalarının da tüketmesinde hiçbir sakınca olmayan , en sağlıklı sofralık şeker alternatifi olarak bilinen ksilitol ( xylitol ) ŞEKERİN markasıyla artık Türkiye ‘de de bulunabiliyor. Şekerin’i (%100 doğal , katkısız ksilitol) Türkiye’ye tanıtan İrme Organik Tarım ve Pak.San.Tic.Ltd.Şti şirket yetkilisi Bihter Bangı ‘’ Organik Reçel üretimi projeleri esnasında , organik şeker yerine kullanabilecekleri hammaddeleri araştırırken tesadüfen öğrendikleri ksilitolün , dünyadaki en sağlıklı şeker alternatifi olarak bilindiğini öğrendiklerini ve Tüm gelişmiş ülkelerde olmasına rağmen Türkiyede sofralık şeker olarak satılmamasından dolayı çok şaşırdıklarını anlattı. Daha sonra yaşadıkları süreçte ksilitolün sağlıklı bir şeker alternatifi ve diyabetik bir şeker olduğunu Ege Üniversitesi Biyo kimya Anabilim dalı başkanlığındanProf. Dr. Ferhan Girgin’den aldıkları raporla onaylattıklarını , ilgili Bakanlığa raporu sunarak uzman görüşlerini aldıklarını , merkezi İsviçre’de bulunan Diş Dostu derneğinin de onayını alarak , tereddütsüz ve kesinlikle inanarak bu ürünü son kullanıcılarına ulaştırmaya karar verdiklerini söyledi.’’

 

      Dünyadan ve Türkiyeden uzmanlar standart şeker yerine ksilitol’ün (ŞEKERİN’İN ) kullanılmasının faydalarını şöyle özetliyor. Ksilitol , ağırlıklı olarak Huş ağacından , böğürtlen, muz, fıstık, karnabahar, erik, yeşil salata, çilek ve mantar gibi ürünlerden elde edilir.. normal karbonhidrat metabolizmamız sırasında kendi vücudumuzda da günde 5 ile 15 gram arasında da oluştuğu için vücudumuzunda tanıdığı bir maddedir.1963 te FDA ve WHO tarafından güvenli yiyecek olarak tanımlanmış. 1970 te Finlandiya’da diş koruyuculuğundaki önemi belgelenmiştir. Standart şekere göre %40 daha az kalori ihtiva eder ( 1 gr şeker 4 kalori / 1 gr ksilitol 2,4 kalori ) 
Mide boşaltma hızını yavaşlattığı için özellikle diyet yapanlarda yeme alışkanlıklarının değişmesine ve düşük kalori alımıyla zayıflamaya sebep olur. Şeker ve yüksek fruktozlu besinlerin olumsuz etkileri ŞEKERİN’de (Ksilitol’de) yoktur. Kan şekeri ve insülin düzeylerini yükseltmez. Glisemik indeks (gıdaların kan şekerini yükseltmesindeki hız ölçüsü) oranı normal şekerde 100 olarak belirlenmişken ŞEKERİN ‘in ( ksilitol) glisemik indeksi 7 dir .Bu sebeple Tüm diyabet hastalarının kullanımına da uygundur.

   

   Tüm diş hekimlerinin bildiği gibi diş dostudur , Ağız içinde asit ortamı azaltır ,Ağız kuruluğunu ve diş çürümelerini önler Bağırsaklarında kalsiyum , fosfor emilimini arttırsın. Osteoporoz riskini düşürmeye katkı sağlar. Ağzında olduğu gibi tüm vücutta da da alkali bir ortam yaratacağından , vücut direncini arttırmaya ve enfeksiyon riskini azaltmana destek olur Vücutta kolajeni arttırarak cilt sağlığına yardım eder. Kandida gibi mantarların yüzeylere yapışma kabiliyetini azaltarak bundan doğacak enfeksiyonların riskini azaltmaya destek olur Alternatif diğer tatlandırıcılar gibi ağızda hoş olmayan bir tat bırakmaz , aksine ferahlık verir. Yurt dışında satılan Organik ve diyabetik reçel ve tatlılarda , diş macunlarında tatlandırıcı olarak ksilitol kullanılır. Çok aşırı tüketiminde hassas bağırsaklarda laksatif etki oluşturma ihtimali dışında bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Sadece evcil hayvanların kullanımına uygun değildir Şekerle bire bir aynı tatlılıktadır. Çay ve şekerde kullanılabildiği gibi , tatlı tariflerinde kullanılmasında ve pişirilmesinde hiçbir sakınca yoktur

Son Güncelleme: 20.02.2018 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.