Üçüncü Dünya Savaşı kapıda mı? Yoksa çoktan başladı mı? Bu sorulara NWO ( New World Order ) yani Yeni Dünya Düzeni ismiyle alınan grup, evet cevabını veriyor. Önce neden evet dediklerine bakalım. Sonra da kim bunlar deyip devam edelim.

21. yüzyılda savaşların topla, tüfekle olmayacağını büyük resme bakıldığında şu an bir savaşı deneyimlediğimizi söylüyorlar. Biraz daha açarsak İkinci dünya Savaşı, birincisinden çok daha kısa sürdüğü ama sivil kayıpların daha fazla olduğu aşikâr. Ortadoğu’da yaşanılan sivil ölümlerinin birçok kişiye sıradan gelmesi ki aslında sıra dışı bir olaydır, Paris’in orta yerinde uzun namlulu tüfekle sivil öldürmek pek rastlanır cinsten değildir. İki yerde de katliam vardır. Fakat dünya görmek istediğini ekrana taşır. İnsan canı, Batı’da ve Ortadoğu’da aynı kıymette değil, ne yazık ki! İngiltere’de istihbarata dayalı adam tutuklamaları, Almanya’da hücre evi baskınları gibi Avrupa’daki ülkelerde savaşın varlığını kanıtlar cinstendir. Kore’nin nükleer silah denemelerini, Rusya’nın askeri gücünü Ukrayna’da denedikten sonra dünyaya, bende varım demesini eklemeye gerek var mı?

NWO ise tek düzen, tek din, tek ırk söylemleriyle anılmıştır. Hatta Almanya için adalet diyerek Nazilerin güncelleme yapışmış versiyonu gibi önümüze sunulmuştur. Üçüncü Dünya Savaşı için IŞİD, DEAŞ, ISIS ( size göre hangisiyse ) tarafından başlatıldığını söyleyerek Avrupa genelinde ilgi odağı oldular. IŞİD’in finansmanı ve arkasında olan ülkeler ile mağdurlar kendilerine yakın ittifak kurduklarını söylüyorlar. Bu zaten gözle görülür ve anlaşılır bir durumdur. Asıl soru şu olmalı, NWO’nun buradaki yeri? Diğer bir ifadeyle çıkarı ne?

1770’li yıllara kadar dayanan bir geçmişe sahip olduğu söylenilen NWO, günümüze kadar gerçekleşen savaşlarda en karlı çıkan topluluktur. Buradaki kar kelimesi maddi anlamda kar olarak algılanmalıdır. Savaşlardaki madenleri toplamak, ölen askerler için kan parası toplamak, savaştaki ülkelerin savaşın gidişatına göre spekülasyonlar yaparak devlet tahvillerini ucuza kapatıp pahalıya satmak gibi tamamen paraya yönelik eylemden bahsedilmektedir.

NWO, Amerikan dolarının arka yüzünde bulunan piramidin altındaki yazıyı da anımsatır. Novus Ordo Seclorum, Latince yazılan bu yazıda Yeni Dünya Düzeni anlamına gelmektedir. 8 Kasım 2016 tarihinde Amerika yeni başkanını belirleyecek ve en güçlü aday ise Donald Trump. Cumhuriyetçi Parti adayı olan Trump, “ Müslümanlar Amerika’ya alınmasın “ demeciyle tepki toplamıştı. Şimdi ise “ Ben Müslümanları seviyorum. Bence onlar harika insanlardır. “ sözleriyle sempati kazanmaya çalışıyor. Seçim yaklaşımları ve bu gibi yumuşak söylemler bana, ilk önce bizim siyasileri hatırlattı. Sonra ise Amerika deyince aklıma Bush geldi. Bush yönetiminden yaka silkeleyen çok olmuştur. Ama öyle görünüyor ki muhafazakâr sağ olanak bilinen Cumhuriyetçi Partinin adayı Trump, birçok ülkeye Bush’u aratacaktır.

Savaşların şekli ve rengi değişti. Hantal ve manevra kabiliyeti düşük büyük ordular yerine gerilla taktiği uygulayan küçük hücre yapısında ekipler var. Kendilerini özgürlük savaşçısı diye de adlandıran bu gruplar, ilk başta kendi topraklarında sonra başka topraklarda sivilleri hedef almaktan zevk alıyorlar. Sivilleri öldürdükçe dünyaya korku salmaya çalışıyorlar. Korku saldıkça güçlü olduklarını sanıyorlar. Onların birer kukla olduğunu ve iplerinin emperyalist güçlerin elinde olduğunu bilmeyen yoktur. Varsa da bilsin artık!

Davutoğlu IŞİD’in 200’e yakın örgüt evinin basıldığını 500’e yakın IŞİD elemanın yakalandığını açıklıyor. IŞİD’den alınan bilgi ise böyle bir şeyin olmadığı yönünde oluyor. Sultanahmet patlaması için araştırma komisyon gönderen Almanya, Türkiye IŞİD’e yardımı kesmelidir diyor. Aynı suçlamayı Rusya’da yapmıştı. Fakat Türkiye yönetimi bunu kabul etmiyor. Herkes birbirini yalanlaya dursun, ortada görünen bir gerçek var. Okula gitmesi gereken çocuklar mezara konuyor. Siviller, birilerinin güç dengesi uğruna katlediliyor. Tarih boyunca savaşa yön veren güçler yine ortaya çıkıyor ve Müslüman’ı, Müslüman’a kırdırıyor. Komik ama acınası gerçek ise bizim ülkemizdeki Müslümanlar da bunu siyasi bir amaçmış gibi yorumluyor. Siyasi iktidar ise çoktan kanmış durumda…

Dünyayı, hep gölge halinde yöneten kişiler sahneye çıkıyor. Dikkat edilmesi gerekilen asıl nokta bu! Savaş, onlar için başladı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.