Televizyon halleri

HaberTürk'ün Öteki Gündemi'nin sunucusu Pelin Çift TRT'ye transfer oldu. Sessiz sedasız bir transfer. TRT, bir haber kanalından popüler bir sunucuyu üstelik bir programın tüm ekibiyle birlikte kadrosuna katmayı başardı. Diriliş Ertuğrul Dizisi'nin hemen ardından geçtiğimiz hafta TRT'de ilk programını yapan Pelin Çift umarız tarzını TRT'nin katı kurallarına kurban etmez. Program yapımcısı Ebru Yücel'in bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini bekleyip göreceğiz.

Son günlerde PTT'nin reklam kampanyası kurumun yeni imaj çalışmalarına büyük katkıda bulunacak gibi duruyor. Ama PTT Kargo'nun reklamını görünce doğrusu hayal kırıklığına uğradım. PTT Kargo'nun reklamda kargo paketi bekleyen taşralı çocuğa hangi aklı evvel 'Kentten' hazır uçurtma getirmeyi o kampanyaya dahil etti. doğrusu merak ediyorum. Senaryoyu yazan arkadaş; Kasabalı çocuklar hazır uçurtmalardan daha iyilerini yapma becerisine sahip, keşke o kutudan başka bir şey çıkartsaydınız.

TRT'den laf açılmışken Diriliş Ertuğrul'da ağır Türkçe ve Arapça hakimiyetini görmezlikten gelmek mümkün değil. Gerçi bu çok ta tartışılan bir konu ama. Benzer dönemleri anlatan Kazak, Özbek, Rus yapımı filmlerde bile Türkçe bu kadar dar bir alana hapsedilmemiş.
Türkçe'nin coşkusunu, o muhteşem müziğin ritminden neden uzak tutuyorsunuz? 
O dönemin Türkçesi Toros'larda Yörük köylerinde, Bilecik, Bursa, Denizli, Isparta, Antalyaçevresindeki köylerde en diri yalın haliyle yaşıyor. Film danışmanları bu yaşayan Türkçe'yi neden görmezden geliyor? 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.