Cumhuriyetin 90. yaşında bizlere bu güzel vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimiz, ortak değerlerimiz, vatan olma bilinci ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı emaneti dejenere etmeden bir de sahip çıkabilsek!!!
Onun bizlere bıraktıklarını anlamak ve uygulamak bugünlerde zor olsa da, anlayan anlamaya anlatsa, anlamayan kulaktan dolma değil tarih sayfalarını karıştırsa, her şey çözülecek. Cumhuriyet ve Cumhur'u kavga ettirmek kadar yersiz bir adım yok. Sözün sonunu yazsak uzun olur ama, emanete ihanet etmeyelim sahip çıkalım dersek gerekli mesajı vermiş oluruz sanırım.
Cumhuriyetin ilanı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve şimdi kaldığımız noktadan devam edeceğimiz siyasete konuyu bağlayacağım Ankara gündemi!!!
Ankara bu hafta oldukça hareketli geçti. Ak Parti Temayül  yoklamasının ardından CHP , MHP derken Ak Parti de ki sessizlikte bozulmuş oldu. Aday adayları ister istemez, Başbakandan ışık beklemeden alanlara çıktı. Ak Parti temayül yoklaması bana kalırsa aday adaylarının gazını alma operasyonuydu.  Çünkü seçimlere 5,5 ay kalmış ilçe teşkilatlarında ilçe başkanları ve bir çok üyenin aday adayı olma isteği vardı, çatlak sesler çıkmaya başlamışken temayül yoklaması yapıldı. Demokratik ilerleyen süreç, demokratik son bulmadı. Çünkü temayül sonuçların da kendini ikinci gören kimse yok. Nedenini sorarsanız sandıklar kapalı bir şekilde gitti . Sonuç muamma!!!
Bu sonucun önemi yok. Genel merkez ve yerel yönetim birimi parti için de neler olup bittiğini görmek için yapmış olduğu bir çalışma idi. Yani demem o ki kimse ben birimciyim diye kimseye mavi boncuk dağıtmasın. Ne kendini ne de vatandaşı kandırmasın. Anketler, temayül, adayların yeterliliği ve daha bir çok ön plana çıkacak kriterler ile Başbakan ile yerel yönetimler istişaresi sonucunda Ankara'da kusursuz adayları alanlara çıkaracak. Bir oy bile kaybetmemek için ince eleyip sık dokuyacak ...  Şuan en büyük sıkıntı Büyükşehirde!!!
Sonuç olarak Başbakan'a istediği kadar yakın olduğunu sanan, Ak parti içinde adamları olduğunu düşünler kesinlikle hayal kırıklığı yaşayacak... Sincan Belediye başkanın geçmiş dönemde aday ilan edilişi örnektir.  
Cumhuriyet Halk Partisi de bu hafta itibari ile parti içi ön yoklama yapacak. Aday adaylarının çok olduğu ilçelerde adayların gazını alma operasyonu olacak.  Bakalım bu ön yoklama yapılmasına karşın çıkan sonuçlar uygulanacak mı ?, yoksa yine tepede ali cengiz oyunları dönüp tepeden adaylar mı atacak ? Herkesin merakında...
Aslında Başkentte tartışılan, vatandaşın aklında fikrinde olan tüm siyasi partilerde ki adayları bu kadar geç açıklanması.Binlerce nüfus olan ilçeler de yerel yönetici belirlenecek ve aday 5,5 ay içinde mahalle mahalle gezip kendini anlatacak. Vay anam vay adayın haline ....
Bu haftadan itibaren artık kalemin acı tarafını yani yorumlardan çok görünen köyleri sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Kimsenin işine gelmeyeceği konusunda hem fikirim, ama herkes işini doğru yapsa  zaten Başkentimizde yazacak yanlış kalmaz sanırım.
Sonuç olarak Başkentli seçmen henüz aradığını bulamamış durumda. Çıkan aday ve aday adayları henüz tatmin edici bir atakta bulunmadı.  İlk olarak Ankara adayını açıklayan MHP'ye gönül koyan çok. Bundan bir kaç ay önceki seçim hareketliliği ve ilk çıkışlarındaki coşkunun yaşatılmadığı söylenmekte.Eğer o çıkış ve azim devam etse MHP'nin Ankara'da birinci parti bile olabileceği iddia edilmekte çünkü Melih Gökçek rakipsiz gibi gösterilmekte lakin "Artık Yeter" diyen sağ seçmen sayısı  artmakta.
Haftanızın huzurlu sağlıklı ve bereketli olması temennisiyle ...  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.