Günlerdir siyasete dokunmayışımız Ağzıballı Mağ’med kardeşimizin de gözünden kaçmamış.  Sabahın köründe çaldı telefonum ve her zaman olduğu gibi selamı-sabahı es geçip patadana girdi konuya.
 “Üstadım!.. Kaç zamandır muhterem belediye başkanlarımıza yüklenmiyorsunuz; hayırdır?.. Ta 2009’un sonlarında şehrin gündemine getirdiğiniz yasadışı uygulamaları da takip etmiyorsunuz; gözünüzü mü korkuttular? Vatandaşların yediemanetinize tevdi ettikleri yolsuzluk dosyalarının kapaklarını dahi açmayışımız bir hayli calibi dikkat buldum; endişelendim doğrusu.” Dedi ve sustu. 25-30 saniye ya da biraz daha fazla süren sessizliğimizi, yine Ağzıballı Mağ’med’im bozdu her zaman olduğu gibi.
 “-Neredesin Ustam? Sesin soluğun çıkmaz oldu epey zamandır. Niye yazmıyorsun?” girizgahının ardından otomotiğe bağlayarak ağzına geleni peşpeşe sıralayacağını tahmin ettiğim için sesimi yükselterek girdim araya.
“-Ben mi yazmıyorum.. İnternette, ‘gazianteppusula.com’a gir.. bir göz at!..”
“-Her gün giriyorum ustam, her gün bakıyorum.. Bugünkü yazını da az önce okudum...”
“-Eee...?”
“-Esi şu Ustadım!.. Kusura bakma ama, son iki – üç aydır sanki yazmıyor da köşeni doldurup angarya savıyor gibisin!.”
“-Allah Allah!.. Angarya savıyor gibiyim, öyle mi?”
“-Kızma ama, aynen öyle, dediğim gibi. Kızma bana, söyleyeceklerim üşmesin seni, kırmasın!.. Yaşça da başça da büyüğümsün; sana akıl vermek haddim değil!.. Lakin siyaset kazanın fokur fokur kaynadığı bir zamanda, tarihte kalmış kıssalar nakletmek yazı yazmak değildir üstadım!.. Bak!.. Mağ’med kardeşin önümüzdeki seçimlere kilitlenmiş; gözü kulağı sende.. Ama Sen, bilmem hangi padişahın ve paşanın meseliyle geçiştiriyorsun günü!.. Yapma böyle.. Kıssa anlatmak icabederse ben anlatırım. Dünü Mağ’med kardeşine bırak!. Sen günü yaz ustam!..” diyerek içini döküp rahatladı Mağ’med!.
Kadim dostumun söyledikleri gerçekti.
Dediklerinde yerden göğe kadar haklıydı.
Aylardır eften-püften konuları köşeme taşıdığım doğruydu.
Ne var ki;
Ciddi konularda kalem oynatmak ve özellikle de siyaset batağına girmek istemiyordum.
Her sahada boynuz kulağı geçmiş; herkes her şeyi biliyor Mağ’med’im” de diyemedim, diyemezdim. Bir iki yutkundum; dudaklarımın kuruduğunu farkettim. Söyleyecek söz aradım, bulamadım. İmdadıma yine Mağ’med yetişti.
 “Bak mesela.. Pusula’ndan Mehmet Demir’in bir haberi var önümde. İzninle birkaç cümlesini okuyayım üstadım!.. Bir dakika.. Hah!.. Şu cümle mesela.. mesela.. spotunu okursam yeter sanırım.. evet ‘AK Parti'de aday adaylığı süreci ile ilgili en önemli gelişmeler bayramda yaşandı” diyerek başlıyor haber. Doğru mudur Üstadım?”
“-Doğru mudur? Olabilir mi? Veya nedir bu en önemli gelişmeler dediğiniz  şeyler. diye sormak bile abesle iştigal olur. Tabir caizse, bu konuları konuşmanın ve bu tür gelişmelerin tam zamanı. Hem şunun şurasında seçimlere ne kaldı; topu topu 5 ay 9 gün. O da göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Hal böyleyken, “dereyi görmeden paçalarını kalçalarına kadar sıvamayı marifet sanan” politikacı esnafımızın böylesine hayati ve son derecede mühim bir memleket meselesinde geç kaldıklarını bile söyleyebiliriz. Devam edelim okumaya!..”
“- Edelim Hocam!.. İkinci cümle şöyle: Derya Bakbak'ın ev sahipliğinde kahvaltıda bir araya gelen Ak Partili milletvekilleri ve belediye başkanları adaylık sürecini konuştular” diyor. Bu konuda söyleyecek sözünüz var mı?”
“-Ne diyebilirim ki, Allah hayırlı uğurlu eder inşaallah!.. Bu haberde bana ilginç gelen husus şu: AK Parti’nin ak saçlı sanayici ve iş adamı il başkanı Ahmet Uzer  ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey varken.. Hatta 30 Mart 2014’te yapılacak olan “Büyükşehir Kupası” yarışında startbox’ta yer alması muhtemel isimlerden Mehmet Tahmazoğlu pistte beklerken.. kıdemli milletvekillerimiz Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, AKP il eski başkanı Ökkeş Eruslu’nun diğer iki yetimi Halil Mazıcıoğlu ve Rıdvan Fadıloğlu ile koskoca araştırmacı-gazeteci-yazar Şamil Tayyar.. nanoteknoloji hastası, inovasyon ustası, markaşehir mucidi ve Sanayi Odası eski başkanı Nejat Koçer  bey ile Sayın Bakan Fatma Şahin ve Ali Şahin hoca dururken; Derya Bakbak Hanımefendinin elini cebine atması, başlıbaşına bir olay bence…”
“-Bir dakikak usta.. beynim anvele oldu.. Bunun neresi olay, anlamadım.”
“-Dört senedir olduğu yerde hanım hanımcık outran Derya Bakbak Hanım, böyle bir organizasyon yapıyorsa; ya “Büyük Usta’dan Fatma Şahin’in yerine oyuna gireceksin, ısının” talimatını almıştır ya da önümüzdeki seçim için yatırım yapıyordur.. Bilmem anlatabildim mi Mağ’med?”
 “-Anladım Üstadım!.. Son cümleyi de okuyorum hemen. *Kahvaltıda, Ak Parti kurmaylarının aday tespitinde ortak hareket etme kararı aldıkları öğrenildi” diyor Sevgili Mehmet Demir. Siz ne dersiniz?
“-Yalnız aday tespitinde değil, parti içi her konuda ortak hareket edeceklerdir.”
“-Allah Allah!.. Nasıl olacak bu?”
“-Her zamanki gibi, şayet kendilerin sorarlarsa; hep bir ağızdan ve yüksek sesle; “Biz bilmeyiz, ‘büyük usta’mız bilir” diyeceklerinden emin olabilirsin!.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.