ABD: Süleyman Şah Türbesi öncelikli konuydu

Süleyman Şah Türbesi'nin yeni yerine nakledilmesi konusunda ABD'den ilk tepki 'Öncelikli olduğunu biliyorduk'

24 Şubat 2015 Salı 09:26
ABD: Süleyman Şah Türbesi öncelikli konuydu






ABD: Süleyman Şah Türbesi öncelikli konuydu

Süleyman Şah Türbesi'nin yeni yerine nakledilmesi konusunda ABD'den ilk tepki 'Öncelikli olduğunu biliyorduk'
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, istihbarat ve bilgi paylaşımı dahil Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak Türkiye ile yakın ve devam eden bir koordinasyon içerisinde olduklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde Şah Fırat Operasyonu'yla ilgili soruları yanıtladı. Psaki, istihbarat ve bilgi paylaşımı dahil Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak Türkiye ile yakın ve devam eden bir koordinasyon içerisinde olduklarını ve bunun kesinlikle devam edeceğini bildirdi.

"OPERASYONEL DETAYLARA GİRMEYECEĞİZ"

Psaki, "Sıklıkla haberlerden, ama aynı zamanda görüşmelerden, Süleyman Şah Türbesi'nin Türkiye için bir öncelik olduğunu hepimiz bir süredir biliyorduk" dedi ve bunun ötesinde operasyonel detaylar ya da tartışmalara girmeyeceğini kaydetti.

KERY İLE DAVUTOĞLU GÖRÜŞTÜ

Ayrıca Psaki, "Bakan (ABD Dışişleri Bakanı John Kerry), dün Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye'nin türbedeki başarılı operasyonunu görüştü. Türkiye'ye ve özellikle de bu operasyon sırasındaki kazada ölen Türk askerinin ailesi ve dostlarına başsağlığı diliyoruz. İstihbarat ve bilgi paylaşımı dahil Suriye'deki gelişmeler konusunda (Türkiye ile) yakın ve devam eden koordinasyon halindeyiz ve bu kesinlikle devam edecek."
Son Güncelleme: 24.02.2015 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.