Sayın okur. Başlığa bakıp derin mevzulara gireceğim sanma.
Bugün akademik ünvanlı soy sop meraklısı öğretim üyesi bir arkadaşla ilgileneceğim.
Bu makaleye vakit ayırıp okuyorsanız, tavsiyem Türk Halk Müziğinin gür sesli iki ozanını Youtube'den bulup dinleyebilirsiniz. Cem Karaca'dan Kazak Abdal ya da Aşık Reyhani Almanya Yolcusu, hala bulamadıysanız Eşşeği Saldım Çayıra yazın şak diye çıkar karşınıza.

AK Parti derin fikirlerinden yararlanmak için kadrosuna kattığı Prof.Dr. Yasin Aktay, Bayburt Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Türk diye bir ırkın olmadığını söylemiş.Türk diye bir soyun olmadığını belirterek kendi alanıyla ilgisi olmayan derin konulara girip saçmalamış.

Buna Anadolu'da Türkler Halt etmiş diyerek yanıt verirler.

Son günlerde AK Parti'nin ileri gelen aklı evvel temsilcileri, gazetecileri, yazar çizer takımları tıpkı Yasin hoca gibi konuşuyor. İtici, ukala, basitleştiren, küçümseyen ve buyurgan sözleriyle hüküm veriyorlar.

Sayın Yasin Aktay sizin Türklerle alıp veremediğiniz bir durum mu var?

Hadi Türkler'e Rumlar, Ermeniler gıcıktır, sevmezler, onlar varlığını bildikleri için sevmez.Siz inkar ettiğinize göre sorun derinlerde.  Peki sizde ki sorun nedir?

Sayın Aktay: Kürt olabilirsiniz. Siirt bir kürt şehri değil gerçi, Arap ta olabilirsiniz. Mensup olduğunuz soyun bu ırkçı faşizan görüşlerinize bir etkisi var mı? Düşüncelerinizi akademisyen kimliğinizle mi yoksa etnik kimliğinizle mi seslendiriyorsunuz?
Türkleri yıllardır yok sayan Alman faşistlerinden etkilenmiş olabilirmisiniz?
Türkleri yıllardır 'Siz Pomaksınız ulan' diye aşağılayan Yunan demokrasisi, ya da  Bulgaristan'da Todor Jivkov diktatöryası sizi derinden etkilemiş olabilir mi?
Bir siyasi partide etkin kimliğiniz var. Mensubu olduğunuz siyasi partiye oy veren milyonlarca Türk'e bakıp 'Arkadaşlar bir dakika aslında siz Türk değilsiniz' demek mi istiyorsunuz?
Partinize oy veren milyonlarca Türk seçmen bir daha size oy verecek kadar salak mı?
Uzmanlık alanınız nedir bilmiyorum. Çünkü ne zaman ekranda bir tartışma programına göz atsam sizi görüyorum. Demekki her bir halttan anlayan derin bilgilere sahipsiniz.
Peki bu kadar akıllı bilgili bir adamın seçim dönemine girildiği bir atmosferde "Türk diye bir millet yoktur" demesi akıllı bir adamın söyleyeceği laf mı bu?
Eğer bu sözleri tashih etmiyorsanız sandıkta Türk milleti sizi seve seve tashih edecektir.
Vesselam.
Türküyü kapatabilirsiniz arkadaşlar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.