Fenerbahçe lig yarışında bende varım dedi

   Zorlu lig maratonunda ilk üç hafta istediği sonuçları alamayan sarılacivertliler Kasımpaşa galibiyeti ile hem moral buldular hemde lig yarışında bizde varız dediler.
   Bu sezon transfer yapmayan ve başarılı teknik direktörleri Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Kasımpaşa eski günlerini aratıyor.
   Fenerbahçe maçında da fazla bir varlık gösteremeyen Kasımpaşa Fenerbahçe'ye farklı kaybetti.Bu sonuçta Kasımpaşa'nın kötü futbolu kadar Fenerbahçe'nin önceki maçlara oranla hırslı ve istekli güzel futboluda etkili oldu.
  Maçın başında gol ve goller bulmak isteyen sarılacivertliler orta saha oyuncularının oyunu ilerde kurmaları sonucu bu amaçlarına erken ulaştılar.İki orta saha oyuncusu Souza ve Ozan'ın ileri çıkışları maçın başlarında sarılacivertlilere iki gol getirdi.ilk iki golü Souza ve Ozan'ın atması hem bu iki oyuncuya hemde takımın diğer oyuncularına moral getirdi.Sarılacivertliler erken bulduğu bu gollerle rahatladı. 
   İleride Emenike'nin daha önceki maçlara göre daha istekli ve baskıcı oyunu da buna destek oldu.Gerek ilk goldeki asisti gerekse attığı ve attırdığı gollerdeki çabası ,hırsı ,isteği oyuna renk kattı.Lens ileri çıkışlarında ve asistlerinde yerinde bir transfer olduğunu gösterdi.Oyundan  çıkana kadar maçtaki performansı çok iyiydi.
   Volkan Şen'in futbol hırsı ise maça renk kattı.Sarılacivertliler bu sene kötü bir sezon yaşayan Kasımpaşa karşısında zorlanmadan ilk 3 puanı 5 golle aldılar.
   Maçtan çok Fenerbahçe'yi iyi analiz etmek lazım.Evet önceki maçlara göre daha diri istekli oynadılar.Rakibi özellikle ilk yarı oynatmadılar.Ancak defans bloğunda duran toplarda adam paylaşımı hala sıkıntı.Defansın iki kulesi uzun boylu Kjaer ve Skrtel adam paylaşımında uyumlu değiller.Bunu biran evvel çözmeliler.Hucuma çıktıklarında orta saha oyuncuları forvet oyuncuları ile rakip kaleye gittiklerinde defans oyuncularının onlara daha yakın oynamaları lazım.Geride kalıyorlar ve orta sahada rakibe boş alan bırakıyorlar.Her rakip böyle olmaz.
   Gollerden sonra sarılacivertliler kontratak futbolunu çok iyi oynadılar.İki golden sonra attıkları 3 golde kontratak dan geldi.Emenike,Sow ve İsmail Köybaşı gollerini kontratak dan attılar.
   Fenerbahçe geçtiğimiz haftalara göre iyi bir futbol sergiledi.Bu hafta oynayacağı Gaziantepspor maçını alırsa daha da morellenir.Kaldı ki rakipleri Beşiktaş ,Galatasaray'la Başakşehirspor, Osmanlıspor'la oynuyor.Fenerbahçe için önemli bir avantaj.
   Sonuçta sarılacivertliler altın değerinde hem 3 puan aldılar.Hem de moral buldular.Eksiklerini kısa sürede tamamlarlarsa daha da iyi olacakları kesin.
    
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.