Rakiplerinin puan kaybederek başladıkları ligin ikinci yarısında sarı-lacivertliler aldıkları üç puanla rahatladılar.
   Maça stresle başladı sarılacivertliler. Zira maçı kazanırlarsa en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 10'na çıkarma imkanını yakalamışlardı. Bu gereksiz stres maçın ilk yarım saatinde sarılacivertli futbolcuları çok etkiledi. Sahada etkisiz bir futbol ortaya koydular.
  Nitekim bu tutuk oyun sonucunda Torku Konya gölü buldu. Golden sonra sarılacivertli futbolcular maça döndüler. Üzerlerindeki o stres biranda gitti ve beklenen oyununu presini yapmaya başladılar.
   Maçın ilk yarısının sonlarına doğru yine bir duran toptan beraberlik golünü buldular.
   Maçın ilk yarısında Baroni ve Meireles uyumsuzluğu sarılacivertli defansı bir hayli zor duruma soktu. Orta saha iyi olmayınca sarılacivertliler ilerde gol yollarında zorlandılar. İlk yarı golün dışında öyle akılda kalan bir net gol pozisyonu bulamadılar.Ilerde forvet oynayan Emenike de kendi çabaları ile birşeyler yapmaya çalıştı ama yeterli olmadı.
   Maçın ikinci yarısının hemen başında Torku Konya iki net gol pozisyonu yakaladı ama gole çevirmedi. Baroni Emre değişikliğinden sonra sarılacivertlilerin oyunda baskısı arttı. Oyunu tamamen rakip takımın üzerine yıktılar.
   Ancak karşılarında rakibini çok iyi çalışmış bir Torku Konya vardı.Emenike ye maç boyunca istediği pozisyonları vermediler. Sarı-lacivertlilerin ara pas trafiğini çok iyi kestiler. Mesut Hoca takımını çok iyi çalıştırmış.
   Fenerbahçe için duran toptan başka gol seçeneği bırakmadılar. Öyle de oldu. Yine duran bir toptan maçın adamı Caner topu Egemen'le buluşturdu. Egemen eline geçen bu fırsatı iyi değerlendirdi ve sarılacivertlileri galibiyete taşıdı.
   Ikinci yarı hiçbir takım için kolay maç yok. Ama sarı-lacivertliler iyi bir avantaj yakaladılar. Bunu çok iyi değerlendirmeleri lazım. Zira en yakın rakibi Galatasaray hem Ligde hemde kupada hemde Avrupa da maç oynacak. Kolay değil işleri. Fenerbahçe bu şartlar altında böyle bir avantajı kolay kolay bir daha yakalayamaz. Dolayısıyle bu yakaladığı avantajı çok iyi değerlendirmesi lazım.
   Sonuçta kolay geçecek sanılan Torku Konya maçını sarı-lacivertliler zor da olsa geçerek ligin ikinci yarısına üç puan ve moralle girdiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.