Afyonkarahisar'da gergin 1 Mayıs

Onur BAYRAM- Mustafa BAYER/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında, ülkü ocakları üyesi bir grup sloganlar atarak kutlama alanındakilere tepki gösterdi. Bir grubun da sloganla karşılık verdiği...

01 Mayıs 2015 Cuma 18:07
Afyonkarahisar'da gergin 1 Mayıs






Onur BAYRAM- Mustafa BAYER/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında, ülkü ocakları üyesi bir grup sloganlar atarak kutlama alanındakilere tepki gösterdi. Bir grubun da sloganla karşılık verdiği gerginlik polisin araya girmesiyle sona erdi.
Afyonkarahisar'daki 1 Mayıs kutlamaları, Anıtpark önünde Türk-İş'e bağlı işçi sendikaları, KESK, Eğitim İş, Türkiye Kamu- Sen'e bağlı memurlar, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Birleşik Haziran Hareketi ile EMEP, CHP ve MHP'den milletvekili ve milletvekili adaylarının yanı sıra, siyasi parti yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Anıtpark'a kortej oluşturarak gelen gruplar, geniş güvenlik önlemi alan polis tarafından detaylı aramadan geçirildi. Baret takarak yüzlerini boyayan TGB üyesi bazı gençler, Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerini hatırlattı. KESK, Türk-İş ve Türkiye Kamu- Sen temsilcilerinin konuşma yaptığı kutlamalarda, 1 Mayıs'ın anlam ve önemine değinerek, işçi ve emekçilerin sorunları dile getirildi.
Konuşmalar sonrası üniversiteli gençler davul- zurna eşliğinde halaylar çekti. Hep bir ağızdan şarkı söyleyen gençlerin arasındaki siyahi bir yabancı öğrenci de dikkat çekti. Zafer işareti yapan siyahi gencin, Taksim'deki polis müdahalesine gönderilen selama Türkçe eşlik etmesi çevredekileri güldürdü.
Kutlamaların yapıldığı Anıtpark'ın merdivenlerinde toplanan ülkü ocağı üyesi bir grup, konuşmaları sessizce izledikten sonra PKK ve Abdullah Öcalan aleyhinde sloganlar attı. Ülkücülerin sloganlarının kesilmesi üzerine kutlama alanındaki bir grup da slogan atmaya başladı. Araya barikat kuran polis, iki grubun temsilcileriyle konuşarak gerginliğin uzamamasını istedi. Dağılacaklarını söyledikten sonra kutlama alanı girişinde tekrar toplanan ülkücü grup, 'bozkurt' işareti yaparak bağlılık yemini etti. Polis, Dumlupınar Caddesi'ndeki KESK binası önünde bir süre önlem aldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.