Çocuklar senaryo yazıp film yönetti, polisler oynadı

Çağatay KENARLI / İstanbul, () - GÜNGÖREN İlçe Emniyet Müdürlüğü, çocukların gözüyle Polis nedir ve nasıl görünüyor sorusuna cevap aramak, çocuk gözüyle nasıl göründüklerini belirlemek, geleceğin yol haritasını şekillendirmede...

29 Nisan 2015 Çarşamba 21:48
Çocuklar senaryo yazıp film yönetti, polisler oynadı






Çağatay KENARLI / İstanbul, () - GÜNGÖREN İlçe Emniyet Müdürlüğü, çocukların gözüyle Polis nedir ve nasıl görünüyor sorusuna cevap aramak, çocuk gözüyle nasıl göründüklerini belirlemek, geleceğin yol haritasını şekillendirmede bu saf kaynaktan yararlanmak amacıyla Bir çocuğun bir yetişkine öğretebileceği her zaman bir şey vardır ilkesiyle, “Çocuk Gözüyle Polis konulu kısa film projesi gerçekleştirdi.



ÇOCUKLARIN GÖZÜNDE POLİS

Güngören İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, projeyle ilgili bilgi vererek, çocukların gözüyle Polis nedir ve nasıl görünüyor sorusuna cevap aramak için bu projeyi yaklaşık 6 ay önce başlattıklarını belirterek, “Çocukların gözüyle, nasıl göründüğümüzü en şeffaf şekilde bilmek, kendimize onlar sayesinde ayna tutmak, geleceğin yol haritasını şekillendirmede onların sağlayacağı bu saf kaynaktan yararlanmak ve 'Bir çocuğun bir yetişkine öğretebileceği her zaman bir şey vardır' ilkesinden yola çıkarak Çocuk Gözüyle Polis kısa film projesi gerçekleştirdik dedi.



ÇOCUKLAR SENARYO YAZDI, FİLM YÖNETTİ

Etkinlik kapsamında, dördü polis çocuğu olmak üzere, Güngören'de bulunan ilköğretim okullarında eğitim gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden seçilen toplam 20 çocuğa uzmanlar tarafından senaryo yazma, drama ve oyunculuk ile ilgili eğitimler verildi. Senaryolarını çocukların yazdığı ve Güngören Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin oynadığı Çocuk Gözüyle Polis konulu 20 kısa film çekildi.

KISA FİLMLER 1 HAFTA SİNEMALARDA OYNATILACAK

Çocuk Gözüyle Polis Kısa Film Projesinin galası Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Galaya, senaryoları yazan ilköğretim okulu öğrencisi çocuklar ve rol alan polisler ile aileleri katıldı.

Çekilen kısa filmlerin tümü birinci ilan edilerek, çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Polis kıyafeti giyen çocuklar da sahnede bir dans gösterisi sundu. Ardından, çocuklar hep birlikte şarkılar söyledi.

Proje kapsamında çekilen 20 kısa filmin, Güngören ve Bakırköy'deki 22 sinema salonunda bir hafta boyunca gösterileceği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.