Davutoğlu: TSK Milli Ordu, Türk demokrasisini koruyacaktır

Ek bilgilerle -------------------- Özgür ALTUNCU - Özgür ARSLAN/İSTANBUL, (  Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti İstanbul İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresine katıldı. Kongre için Abdi İpekçi Spor Salonu süslendi. Tribünler partili...

12 Nisan 2015 Pazar 16:59
Davutoğlu: TSK Milli Ordu, Türk demokrasisini koruyacaktır






Ek bilgilerle

--------------------

Özgür ALTUNCU - Özgür ARSLAN/İSTANBUL, (  Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti İstanbul İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresine katıldı. Kongre için Abdi İpekçi Spor Salonu süslendi. Tribünler partili gençler tarafından dolduruldu. Kongreye katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da vardı. Kongrenin açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Gençlik Kolları Kongresine gönderdiği görüntülü mesajdan bir bölüm yayınlandı. Başbakan Davutoğlu kürsüye çıktı. Programının yoğunluğu nedeniyle konuşmasını kısa tuttu. Davutoğlu bu kısa konuşmasında daha çok HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklendi. Davutoğlu CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu da es geçmedi. Davutoğlu konuşurken tribünlerin bir yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer yanında da kendisinin boy posteri açıldı.

 "MEHMETÇİK'TEN SELAM GETİRDİM"

Kongreye katılmadan önce Ankara GATA'da Ağrı'da PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanan askerleri ziyaret ettiğini hatırlatan Davutoğlu," Yozgatlı Mehmet, Gaziantepli Abdurrahman,Mersinli Ramazan, Diyarbakırlı Tufan'la buluştum. Onların selamlarını size getirdim. Onlar diyor ki, hiç merak etmesinler, biz aziz Mehmetçikler bu vatan sathındayken, gençler Türkiye'nin geleceğine kararlı bir şekilde yürümeye devam edecek" dedi.

 HEDEF ALINAN DEMOKRASİ

" Biz Türkiye'nin geleceği planlarken, dün Ağrı'da teröristler askerlerimize uzun namlunu silahlarla ateş açtılar" diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Dün teröristlerin açtığı o ateşle hedef alınan sadece askerlerimiz değil, bu ülkenin geleceği. Sizlerin, gençlerin, gelecekteki torunlarınız. Bu saldırılarla Türk demokrasisi ve sandık hedefe konulmuştur. Aziz gençler sizlere soruyorum. Sandığa sahip çıkacak mıyız ? Sandığı koruyacak mıyız ?

 BUKALEMUN SİYASETİ BENZETMESİ

Buradan Demirtaş'a sesleniyorum. Hani bukalemun siyaseti gibi, Batı'ya geldiğinde barış diliyle konuşan, Doğu'da böylesine bir vandalizme sessiz kalan Demirtaş'a ve avanesine sesleniyorum. Eğer bir tuzağın parçasıysanız, eğer Türk demokrasisini yıpratmak noktasında bir projeyseniz, sizler ve sizin arkanızdakiler bilsinler ki, Ak parti bütün bu projeleri yerle bir edecektir.

TSK O EMRE İTAAT EDER.

Demirtaş'ın bu saldırının ardından teröristlere karşı çıkmak yerine Genelkurmay Başkanı'nı eleştirdiğini hatırlatan Davutoğlu, " Diyor ki 'Genelkurmay Ak Parti'nin değil bu ülkenin ordusunun başıdır'. Evet TSK milli bir ordudur. Bu ordunun içinde Yozgatlı da vardır. Diyarbakırlı da. Demirtaş bilsin ki, TSK milli ordu olduğu için, Türk demokrasisinin de, Türkiye Cumhuriyetini de, bu ülkenin geleceğini de koruyacaktır. TSK demokratik bir ülkenin ordusudur. Dolayısıyla Siyasi irade ne diyorsa, TSK demokrasinin güvencesi olarak o emre itaat eder. Milli iradeye saygı gösterir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve sadece milletin olacaktır" diye konuştu.

 KILIÇDAROĞLU HERŞEYİ GEÇ YAPIYOR

CHP'nin Kartal mitingine de değinen ve "Alkışlıyoruz" sloganını eleştiren Davutoğlu, " Kılıçdaroğlu herşeyi geç yapıyor. 12 yıldır dünya, Ak partinin, Türkiye'nin yükselişini alkışlıyor CHP, Kılıçdaroğlu yeni alkışlamaya başlıyor " dedi. 

(FOTOĞRAF)

 

 

Son Güncelleme: 12.04.2015 19:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.