DEV-LİS ÜYELERİ MİLLİ EĞİTİM ŞURASI'NDA ALINAN KARARLARI PROTESTO ETTI

İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'de Dev-Lis üyesi bir grup, Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları oturma ve koşma eylemi yaparak protesto etti. Merkez Yenişehir İlçesi Dershaneler Caddesi'nde toplanan yaklaşık 100 Dev-Lis üyesi, yolu...

27 Aralık 2014 Cumartesi 16:14
DEV-LİS ÜYELERİ MİLLİ EĞİTİM ŞURASI'NDA ALINAN KARARLARI PROTESTO ETTI






İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'de Dev-Lis üyesi bir grup, Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları oturma ve koşma eylemi yaparak protesto etti.
Merkez Yenişehir İlçesi Dershaneler Caddesi'nde toplanan yaklaşık 100 Dev-Lis üyesi, yolu trafiğe kapatarak Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. 'Şuursuz MEB'in şurasını tanımıyoruz' yazılı pankart ile yürüyerek 'Osmanlıca değil demokratik lise' slogan atan eylemciler, meşale yakarak oturma eylemi yaptı. Daha sonra grup, koşarak Atıf Yılmaz Meydanı'nda geçti.
Grup adına açıklama yapan Dev-Lis üyesi Müslime Koç, şura kararlarının demokratik olmadığını belirterek, "Şura denilince akıllara, demokratik usullerin uygulandığı toplantılar gelir. Karma eğitimi kaldırma bahanesi ile toplanan şura, ne kadar demokratik işleyebilir? Bu şuradan ne kadar demokratik kararlar çıkar. Hiçbir demokratik usul işletilmediği gibi, eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitime dair tek bir sözün dahi önemsenmediği bu şuranın kararlarını tanımıyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.