Elazığ'da su kavgası silahlı çatışmaya dönüytü, 1 ölü 4 yaralı var

 ELAZIĞ'ın Palu İlçesi Gökdere Nahiyesi'ne bağlı Kırkbulak Köyü'nde Özdoğan ile Ateş aileleri arasında tarımsal amaçlı kullanılan suyun paylaşımı nedeniyle çıkan ve silahların...

31 Mayıs 2015 Pazar 20:58
Elazığ'da su kavgası silahlı çatışmaya dönüytü, 1 ölü 4 yaralı var






Elazığ'da su kavgası silahlı çatışmaya dönüytü, 1 ölü 4 yaralı var

ELAZIĞ'ın Palu İlçesi Gökdere Nahiyesi'ne bağlı Kırkbulak Köyü'nde Özdoğan ile Ateş aileleri arasında tarımsal amaçlı kullanılan suyun paylaşımı nedeniyle çıkan ve silahların kullanıldığı kavgada, 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Olay, Gökdere Nahiyesi'ne bağlı Kırkbulak Köyü'nde meydana geldi. Özdoğan ile Ateş aileleri arasında tarımsal amaçlı kullanılan suyun paylaşımı nedeniyle dün kavga çıktı. Kavganın bugün de devam etmesi üzerine jandarmaya haber verildi. Köye gelen jandarma timleri kavga eden ailelerin fertleri ayırdıktan sonra tampon bölge oluşturdu.  Jandarmanın önlem almasına rağmen, iddiaya göre Hüseyin Özdoğan'ın (19) silahla Ateş ailesi fertlerinin üzerine ateş etti. Jandarmaın ikaz ve uyarı ateşine rağmen Özdoğan'ın silahından çıkan kurşunlarla Veysi, Selahattin, Hüseyin ve Neşet Ateş yaralandı. Jandarmanın ikaz ve uyarı ateşine rağmen silahını kullanan Hüseyin Özdoğan da jandarmanın açtığı ateş sonucu yaralı olarak yakalandı. Ağır yaralanan Hüseyin Özdoğan tedavi için Elazığ'a götürülürken yolda öldü. Diğer yaralıların ise Elazığ Eğitim ve Araştırma, Harput Devlet ve Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan Veysi Ateş'in sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Jandarma, olayların büyümemesi için köyde geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.  Şahismail GEZİCİ-Faruk KARABULUT/ ELAZIĞ, () -

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.