Emekli başkomiser ve bir polisin evindeki hırsızlık kamerada

Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, geçen şubat ayında evine giren hırsızlar tarafından çalınan beylik tabancasıyla bacağından yaralanan emekli başkomiser Hamdullah Ekici'nin başına gelenler ile bir hafta önce...

13 Mayıs 2015 Çarşamba 11:32
Emekli başkomiser ve bir polisin evindeki hırsızlık kamerada






Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, geçen şubat ayında evine giren hırsızlar tarafından çalınan beylik tabancasıyla bacağından yaralanan emekli başkomiser Hamdullah Ekici'nin başına gelenler ile bir hafta önce bir polisin evinin önünden gece yarısı, oğlunun paten ayakkabılarını çalan hırsızın, güvenlik kameralarınca görüntülendiği ortaya çıktı. Her iki olaydaki hırsızlar henüz yakalanamadı.
İlk olay geçen 27 Şubat'ta 1593/1 Sokak'taki bir apartmanda saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Sekiz yıl önce emekli olan başkomiser Hamdullah Ekici (60), evindeki arızalı olan bilgisayarı tamir ettirmek için dışarı çıktı. Tamirciyle birlikte eve geri dönen Ekici, kapının zorlanarak açıldığını görünce içeride hırsız olabileceğinden şüphelendi. Ev sahibinin geldiğini duyan biri kadın iki hırsız, sesler üzerine kapıya yöneldi. Kapıyı açınca ev sahibi ve yanındaki bilgisayar tamircisiyle yüz yüze gelen şüpheliler, Ekici'yi itekleyip kaçmaya çalıştı. Ekici, merdivenlerden inip apartmandan kaçmaya çalışan hırsızların peşinden gitmek istedi. Bu sırada hırsızlar, Ekici'nin evinden çaldıkları beylik silahı ile iki el ateş etti. Kurşunlardan biri Ekici'nin sağ ayak kaval kemiğine isabet etti. Hırsızlar, panikle apartmandan çıkıp kaçtı. Bu arada silah seslerini duyan apartman sakinleri Ekici'yi yerde yaralı yatarken görüp, ambulans çağırdı. İki hırsız ile onlara apartman dışında gözcülük yapan üçüncü kişi izlerini kaybettirirken, Hamdullah Ekici hastaneye kaldırılıp tedavi edildi. Hırsızların apartmana giriş ve çıkışları ile kaçış anları, güvenlik kamerasınca kaydedildi.
İkinci olay ise bir hafta önce Osmangazi Mahallesi 574/4 sokakta saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Trafik Denetleme Şubesi'nde görevli polis memuru F.T.'nin yedinci kattaki dairesinin dışındaki ayakkabılıktan, oğlunun paten ayakkabıları çalındı. F.T.'nin evinin bulunduğu apartmana gelen, kapıyı açıp merdivenlerden yedinci kata çıkan hırsız, dairenin girişinde dışarıda duran ayakkabılıktan 250 lira değerindeki paten ayakkabıları alıp kaçtı. Güvenlik kamerasına da yansıyan bu hırsızlık olayında, hırsızın rahat tavırları dikkat çekti.
Her iki olayla ilgili hırsızların güvenlik kamerası kayıtlarına rağmen henüz yakalanamadıkları belirtildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.